main logo
732

Activitatea Centralei Electrice cu Termoficare Sursa 2 a fost sistată

„Termoelectrica” informează că, astăzi, 15 martie 2023, în legătură cu majorarea temperaturii aerului exterior și necesitatea optimizării regimurilor de producere a energiei electrice și termice, a fost efectuată retragerea în rezervă a Centralei Electrice cu Termoficare Sursa 2.

Activitatea Centralei Electrice cu Termoficare Sursa 2 a fost sistată

Cantitatea de energie termică necesară pentru alimentarea consumatorilor din partea centrală a orașului și parțial a sectorului Buiucani, începând cu ora 12:00, se produce de CET Sursa 1 – principalul producător de energie electrică și termică în cogenerare din Republica Moldova, transmite Știri.md.

Stoparea CET Sursa 2 a fost efectuată prin coordonarea cu operatorul sistemului de transport a energiei electrice Î.SMoldelectrica”.

La moment, CET Sursa 1 produce  – 140 MWh de energie electrică și necesarul de energie termică.

Regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.

În același timp, Termoelectrica face apel către administratorii de bloc să asigure reglarea debitului și a temperaturii în blocurile locative, pentru confortul termic al locatarilor și neadmiterea  unui supraconsum de energie termică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării