main logo
370

Acordul de grant dintre Moldova şi Japonia privind agricultura, schimbat

Parlamentul a ratificat astăzi Înțelegerea cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

Acordul de grant dintre Moldova şi Japonia privind agricultura, schimbatAcordul de grant dintre Moldova şi Japonia privind agricultura, schimbat

Documentul stabilește mecanismul de distribuire a bunurilor livrate de către partea niponă în procesul de implementare a Acordului de grant,  transmite Știri.md

Potrivit autorilor, scopul modificărilor este de a deschide un cont la banca convenită între autorităţile vizate a celor două Guverne pentru depozitarea în moneda naţională a Republicii Moldova a veniturilor din vânzările de produse. Veniturile depozitate pe acest cont vor putea fi folosite pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova.

Totodată, pentru utilizarea acestor fonduri autorităţile desemnate ale ambelor părţi vor coordona detaliile necesare, cu ulterioară elaborare a raporturilor periodice cu privire la utilizarea fondurilor de către partea moldovenească.

Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost semnat la Chișinău, la 7 martie 2017. 

Scopul acestuia este procurarea tehnicii şi echipamentului agricol pentru agricultura conservativă şi are un buget de 500 de milioane de yeni (circa 4,8 milioane de dolari SUA). Grantul este oferit de către partea niponă în cadrul Programului de dezvoltare socială şi economică, un instrument al Asistenţei Oficiale de Dezvoltare (ODA) al Japoniei.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de 71 de deputați din cei prezenți la ședință.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării