main logo
1178

Acordul Cer Deschis dintre R. Moldova și SUA, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 21 iunie, Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, semnat la Chișinău la 18 mai.

Acordul Cer Deschis dintre R. Moldova și SUA, aprobat de Guvern

Astfel, în premieră, Republica Moldova și SUA au semnat un Acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state, transmite Știri.md.

Implementarea Acordului va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

De asemenea, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru R. Moldova, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării