Acord de finanțare, ratificat cu Fondul Internațional pentru Agricultură
19 noiembrie, 18:14
211
0
Acord de finanțare, ratificat cu Fondul Internațional pentru Agricultură
19 noiembrie, 18:14
211
0

Legislativul a ratificat astăzi Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă.

Acordul reprezintă un proiect investițional cu finanțare din sursele Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în sumă de 18.939.000 de euro, credit pe termen lung, și 5.537.415 dolari SUA, grant nerambursabil finanțat din Fondul de Adaptare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Scopul final al Acordului constă în asigurarea dezvoltării pe scară largă a economiei prin acordarea investițiilor complementare, întru îmbunătățirea nivelului de viață a populației rurale din Moldova si reducerea nivelului de sărăcie. 

Banii vor fi folosiși pentru ca afacerile din agricultură să devină mai durabile, mai competitive și mai atractive pentru investiții, prin implementarea inovațiilor și tehnologiilor adaptive la schimbările climaterice.

Acordul de finanțare are o perioadă de șase ani.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost ratificat Amendamentul la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea  drumurilor locale”. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter