main logo
355

Achizițiile pentru produsele din școli și grădinițe, extinse până la 5 ani

Instituțiile de învățământ din țară vor putea efectua achiziții publice la serviciile de alimentație pentru o perioadă de până la 5 ani, și nu numai pentru un an, cum prevede legislația în prezent.

Achizițiile pentru produsele din școli și grădinițe, extinse

În acest caz, agentul economic va fi obligat să facă unele investiții în dezvoltarea infrastructurii cantinelor în cadrul instituțiilor de învățământ contractante. 

Guvernul a aprobat astăzi unele modificări la Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. Scopul de bază al proiectului este atragerea investițiilor private în domeniul alimentației în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, 5 ani fiind un termen rezonabil pentru a garanta recuperarea unor eventuale investiții, transmite moldpres cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a executivului. 

Odată cu aplicarea acestui mecanism, va fi posibilă supravegherea sporită a calității produselor alimentare, în special a materiei prime și a procesului tehnologic de producere. De asemenea, instituțiile de învățământ vor putea economisi mijloacele financiare utilizate în prezent pentru întreținerea blocurilor alimentare, realocând acești bani pentru alte cheltuieli. 

Astfel, va fi evitată desfășurarea anuală a achizițiilor publice de servicii sociale privind alimentația în sistemul de educație și va fi asigurată o previzibilitate a eventualelor contracte încheiate. Proiectul de lege urmează să fie transmis spre examinare și aprobare parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării