main logo
456

9 zile până la termenul limită de depunere a declarațiilor pe venit

Au mai rămas 9 zile în care persoanele fizice mai pot depune declarația privind impozitul pe venit pentru anul 2017.

9 zile până la termenul limită de depunere a declarațiilor pe venit

Ținând cont că ziua de 30 aprilie, în acest an este zi de odihnă, termenul limită de depunere a declarației se extinde până pe data de 2 mai. Persoanele fizice, pot prezenta declarațiile la direcțiile deservire fiscală atât pe suport de hârtie, cât și în formă electronică.

Serviciul Fiscal de stat oferă persoanelor fizice și posibilitatea depunerii declarației precompletate, care se bazează pe datele din sistemul informațional al Fiscului cu referire la veniturile obținute și impozitul pe venit reținut. Declarația precompletată poate fi obținută la orice subdiviziune a Serviciului fiscal, la prezentarea buletinului de identitate. 

Pentru a facilita depunerea declarațiilor și a se conforma posibilităților contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit orarul orelor de muncă după cum urmează:

- 27 aprilie 2018 - de la 08:00 până la 19:00;

- 28 aprilie 2018 - de la 8:00 până la 15:00;

- 30 aprilie 2018 - de la 8:00 până la 15:00;

-  2 mai 2018 -  de la 08:00 până la 19:00.

Obținerea accesului la serviciile fiscale electronice de către agenții economici se efectuează  în urma prezentării pachetului necesar de documente conform Ordinului SFS nr. 232 din 17.07.2017 cu privire la aprobarea Instrucțiunii privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice și încheierea Acordului de conectare la serviciile fiscale electronice pentru persoanele juridice. Concomitent, agenții economici trebuie să dispună și de semnătura electronică eliberată de către unul dintre prestatorii de servicii de certificare, acreditați în domeniul semnăturii electronice calificate.

Pentru orice informație atât persoanele fizice, cât și cele juridice pot apela Centrul Unic de Apel al SFS: 0 8000 15 25.

Pentru a scăpa de un drum la Fisc și pentru a economisi timp, vedeți mai jos un ghid de completare a declarației în format electronic (CET15):

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării