main logo
391

7 tineri antreprenori vor beneficia de creditare preferențială

Ministerul Finanţelor a aprobat primele şapte subproiecte în cadrul Proiectului lansat recent "Facilitatea de Creditare a Tinerilor".

7 tineri antreprenori vor beneficia de creditare preferențială

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul ministerului, afacerile aprobate sunt plasate în satele raioanelor Rezina, Rîşcani, Drochia, Şoldăneşti, precum şi în Găgăuzia. 

Mijloacele împrumuturilor contractate de tinerii antreprenori vor fi utilizate pentru procurarea de tehnica agricolă, sisteme de irigare, îngrăşăminte minerale şi mijloace circulante necesare în procesele de producere.

Ratele anuale de dobândă la împrumuturile beneficiarilor finali sunt flotante, revizuite la fiecare 6 luni, bazate pe media inflaţiei. 

Pentru prima parte a anului curent, ratele vor constitui circa 4,5% anual, adică cu circa 50% mai reduse în comparaţie cu ratele medii ponderate ale dobânzilor la creditele noi acordate de băncile comerciale locale. 

De credite preferencţiale, în sumă de până la 1,5 mil. lei, pot beneficia tinerii cu vârsta de până la 35 de ani. Ei trebuie să deţină cel puţin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. 

Persoanele interesate sunt încurajaţi să se adreseze la Moldova Agroindbank, Moldindconbank, Mobiasbancă - Groupe Societe Generale, Fincombank, Energbank, Comertbank, Moldcredit, ProCredit Bank, EuroCreditBank.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării