main logo
583

32,82 milioane de lei, transferate la bugetul de stat din vânzarea proprietății de stat

Ca urmare a unei licitații de investiții anunțate în toamna anului trecut, a fost semnat un contract de achiziție și vânzare pentru un singur complex de proprietăți - ÎS Vestmoldtransgaz, al cărui scop este construirea conductei de gaz Ungheni-Chișinău.

Milioane, transferate la bugetul de stat din vânzarea proprietăților

Ca rezultat al licitației comerciale anunțate în februarie 2018, întreprinderea de stat Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare a fost privatizată, relatează Știri.md cu referire la infomarket.md.

În plus, la 20 martie a avut loc o licitație "cu strigare", în cadrul căreia au fost privatizate două obiecte (complexul imobiliar din comuna Corneşti din raionul Ungheni și o construcţie rezervoar din Chișinău (60,0 mp). 

APP menționează, de asemenea, că în această perioadă au fost semnate două acorduri de parteneriat public-privat în care agenția acționează ca partener de stat și 2 contracte în care alte organe de stat acționează ca partener de stat. 

Au fost convenite studii de fezabilitate pentru 4 proiecte PPP; a fost efectuată o monitorizare a contractelor și concesiunilor PPP înregistrate în Registrul proprietății publice; au fost monitorizate 10 contracte de vânzare-cumpărare a proprietății publice și au fost desfășurate alte activități în conformitate cu legislația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării