main logo
1652

28 de consumatori din Capitală au rămas fără gaz: Care este datoria

28 de consumatori din Capitală urmează să fie deconectați de la gaz după o inspecție efectuată de „Chișinău-gaz”.

28 de consumatori din Capitală au rămas fără gaz: Care este datoriaFoto: primul.md

Potrivit întreprinderii, datoria totală care a fost acumulată de consumatori a constituit peste 725.000 de lei, transmite Știri.md.

”Un debitor a achitat datoria de 20,2 mii lei, evitând astfel procedura de deconectare, iar în cazul a șase adrese care cumulează o datorie totală de 192.228 lei procedura a fost suspendată, debitorii atacând în instanța de judecată factura de plată a gazelor naturale sau solicitând reeșalonarea datoriei.

Alte 40 de adrese, cu o datorie cumulativă de 1.182.493 lei față de furnizor, sunt în proces de deconectare. Conform Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019, în zilele de vineri sau cele dinaintea unei sărbători naționale deconectarea consumatorilor este interzisă. Astfel, procedura de debranșare de la rețea a acestora va fi reluată începând cu ziua de luni, 15.08.2022.

În scopul neadmiterii majorării soldului datoriei consumatorilor față de SRL „Chișinău-gaz” și evitării deconectării instalațiilor de gaze naturale, solicităm respectuos stingerea datoriei acumulate”, se arată într-un comunicat al întreprinderii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării