main logo
300

20 de solicitanți au intrat pe piața comunicațiilor electronice în 2018

18 întreprinzători au obținut pe parcursul anului 2018, în baza regimului de autorizare generală, dreptul de a furniza rețele publice sau servicii de comunicații electronice accesibile publicului, iar doi solicitanți – dreptul de a presta servicii poștale.

20 de solicitanți au intrat pe piața comunicațiilor electronice în 201820 de solicitanți au intrat pe piața comunicațiilor electronice în 2018

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), la finalul anului trecut, numărul total al persoanelor înscrise în Registrul public al furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice a ajuns la 492, iar al celor înscrise în Registrul public al furnizorilor de servicii poștale – la 39, transmite Știri.md

Din totalul celor care au intrat pe piața de comunicații electronice, 15 au ales să furnizeze atât rețele, cât și servicii de comunicații electronice accesibile publicului, doi au ales să furnizeze doar rețele, iar unul numai servicii. 

Din totalul de 492 de furnizori înscriși, până la 31 decembrie 2018, în Registrul public al furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice, 363 au dreptul de a furniza atât rețele, cât și servicii de comunicații electronice, 58 – numai rețele și 71 – numai servicii. 

În același timp 75 de furnizori au renunțat, din diferite motive, să furnizeze rețele și servicii de comunicații electronice accesibile publicului, fiind ulterior radiați din Registrul public al furnizorilor.

Cei doi întreprinzători intrați anul trecut pe piața serviciilor poștale au ales să presteze atât servicii din sfera serviciului poștal universal, cât și din afara sferei acestui serviciu. Din totalul de 39 de furnizori înscriși în Registrul public al furnizorilor de servicii poștale, 26 – dețin dreptul de a furniza atât servicii din sfera serviciului poștal universal, cât și din afara sferei acestui serviciu, iar 13, numai servicii din afara sferei serviciului poștal universal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării