main logo
1328

19 milioane de lei vor fi alocați pentru procurarea respiratoarelor

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de intervenție al Guvernului, 19,5 milioane lei, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea respiratoarelor, în scopul prevenirii și combaterii răspândirii infecției COVID-19.

19 milioane de lei vor fi alocați pentru procurarea respiratoarelor

Procurarea va avea loc prin intermediul Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De asemenea, potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale, prin derogare de la legea privind achizițiile publice, Ministerului Afacerilor Interne va putea achiziționa produsele antiseptice și echipamentele de protecție individuală prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. 

Achizițiile, de asemenea, fiind necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției COVID-19. Suma totală destinată respectivelor achiziții este de până la un milion de lei.

Tototdată, în perioada stării de urgență, se sistează internările programate în instituțiile medico-sanitare indiferent de forma juridică de proprietate și organizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării