main logo
458

14,5 milioane de euro din partea UE au ajuns pe conturile Ministerului Finanțelor

Granturi în valoare de 14,5 milioane de euro (echivalent a 284,7 mil. MDL) acordate Republicii Moldova de către Comisia Europeană au ajuns pe conturile Ministerului Finanțelor.

14,5 milioane de euro de la UE, pe conturile Ministerului Finanțelor

Banii respectivi sunt transferați ca suport bugetar în cadrul următoarelor programe: Programul de suport al instituirii Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător în Republica Moldova, Programul de suport al implementării reformei învățămîntului vocațional/tehnic din Republica Moldova și Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, transmite Știri.md cu referire la evzmd.md.

Precizăm că, plățile au fost reluate după o suspendare de aproape doi ani ca urmare a deteriorării situației din Republica Moldova în ceea ce privește statul de drept. Guvernul recent investit a luat o serie de decizii importante care au permis Uniunii Europene să aprecieze că sunt îndeplinite condițiile pentru reluarea sprijinului bugetar acordat Republicii Moldova.

Asistenţa financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanţarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării