5 noiembrie, 07:38
0
458

Curs valutar 5 noiembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

5 noiembrie, 07:38
0
458

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană și cu dolarul american, potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Curs valutar 5 noiembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 5 noiembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 22 de bani, cu opt bani mai puțin decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 51 de bani, cu un ban mai puțin decât ieri.

ȘI leul românesc înregistrează scăderi și costă astăzi 4 lei și 8 bani, cu doi bani mai puțin.

Rubla rusească și hrivna ucraineană au cotații similare cu cele de ieri. 

Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 66 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 5 noiembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 22 de bani, cu opt bani mai puțin decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 51 de bani, cu un ban mai puțin decât ieri.

ȘI leul românesc înregistrează scăderi și costă astăzi 4 lei și 8 bani, cu doi bani mai puțin.

Rubla rusească și hrivna ucraineană au cotații similare cu cele de ieri. 

Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 66 de bani.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate

Loading...

8 decembrie, 14:03
6
2 639

Povestea lui Filip Cristian, puștiul care a ajuns milionar la 19 ani

8 decembrie, 14:03
6
2 639

Acum 4 ani, în preajma Crăciunului, Filip Cristian mergea la colindat, împreună cu fratele său, pentru a strânge bani pentru un calculator.

Povestea lui Filip Cristian, puștiul care a ajuns milionar la 19 aniFoto: Fanatik.ro

Acum are 20 de ani și tocmai a cumpărat 16 calculatoare pentru clienții lui, transmite Știri.md cu referire la Fanatik.ro.

În ultimii ani, viața lui s-a schimbat enorm: a devenit milionar în euro și mulți oameni de afaceri spun despre el că este puști talentat în zona investițiilor de bursă. Secretul succesului său îl definește simplu, în Revista Forbes de luna aceasta: ”Mi-am setat mereu targeturi foarte ridicate și muncesc în fiecare zi pentru a fi cât mai aproape de realizarea lor.”

Într-un interviu pentru Fanatik, Filip spune că cel mai important în viață este ”să îți urmărești permanent instinctul” și povestește cum a apărut această pasiune pentru marketing, bursă și criptomonede. ”Încercați să faceți bani din pasiunile pe care le aveți” , spune Filip pe contul său de TikTok, locul unde urmăritorii îl pot vedea conducând mașini scumpe sau plimbându-se în locuri luxoase.

”Nu sunt deloc arogant, dar vreau să le livrez oamenilor ce vor să vadă. Trebuie să îi captezi și să le atragi atenția”, a explicat tânărul afacerist, mărturisind că acest stil de viață înstărit are și un preț. ”Am perioade în care nu dorm câte trei nopți, una după alta. Viața mea nu e deloc plictisitoare”, spune Filip Cristian.

Cum a ajuns Filip Cristian milionar la 19 ani?

Când a realizat că petrece mult timp pe calculator, fără să facă ceva util, Filip și-a dat seama că poate folosi acest timp pentru a face bani. 

A ales marketingul, unul dintre domeniile care îl atrăgeau foarte mult. A început cu proiecte pro bono, pentru a-și crea un portofoliu, apoi au venit și primii bani. 

”La început mi-am oferit pe gratis serviciile, pentru a-mi face un portofoliu, și apoi am început să cer bani pentru serviciile de marketing pe care le ofeream companiilor”, povestește Filip Cristian pentru Fanatik.

Și-a dat seama că are putere de convingere asupra oamenilor, după mai multe idei puse în practică în rândul colegilor lui.

”Am venit cu o idee nouă la o problemă a adolescenților – comunicare și libertatea ideilor, tinerii sunt fire libertine care își doresc sa fie liberi și desigur de cele mai multe ori introvertiți cu propriile probleme, gânduri, crezând că nimeni nu îi înțelege, și propriile complexe. 

Atunci, le-am oferit șansa unui loc “privat” unde numai tinerii erau acceptați în grup, de aceleași categorii de vârstă și desigur limitele bunului simț. Așa mi-am dat seama că mă pricep la marketing, apoi am încercat să organizez evenimente la care participau trei-patru mii de tineri”, povestește tânărul.

”A fost destul de greu să câștig încrederea clienților, aveam doar 15 ani!”

Filip Cristian recunoaște că a fost foarte complicat să devină credibil în fața oamenilor de afaceri cu experiență. ”Aveam zile când trimiteam și câte 10.000 de e-mailuri de tip cold pentru a putea câștiga încrederea a 2-3 firme după zeci sau sute de discuții, la început muncind gratis, pentru câțiva clienți, 6 luni de zile ca sa îmi formez un portofoliu de rezultate, pentru că în marketing, lucrurile se clădesc în timp, la fel ca și rezultatele bune, nimic nu vine imediat sau pe loc. Mereu am avut o dorință de a-mi depăși limitele, de a cunoaște imposibilul.

Mulți mă testau. La început îmi dădeau bugete mici pentru a vedea dacă aduc rezultate. Este greu să le câștigi încrederea, mai ales când ai o vârstă mică. 

Unora le plăcea curajul și determinarea mea de a avea o șansa și de a-mi arata valoarea și skill-urile, sunt de mic o fire foarte creativă și în marketing, bursa (domeniul cu care am dat cu adevărat lovitura) despre asta e vorba: creativitate și instinct, analiză și “inteligență” – smart moves, manipularea și înțelegerea pieței etc. 

Situația s-a schimbat acum, am fost nominalizat la EURO BROKER 2021, rezultatele și valoarea mea sunt deja cunoscute și am deja un nume important în industrie”, spune Filip Cristian pentru Fanatik.

Tot cu greutate a reușit să fie un elev bun la școală, mai ales că nu a fost înțeles întotdeauna de profesorii care îl vedeau cu laptopul la ore. 

”Momentan, educația în România nu este deloc open-minded, suntem o țară încă în mare parte comunistă sau cu “sechele” de comunism, cu subiecte “sensibile” unde creativitatea și alte talente nu sunt promovate/înțelese sau acceptate. Mă descurcam foarte greu, însă încercam să găsesc un echilibru de fiecare dată, să le rezolv pe toate, stresul era mare și efortul la fel, însă nu m-am lăsat descurajat. 

Atât în crypto, bursă și marketing e vorba de experiență, greșeli și repetiție si determinare. De mic citesc foarte mult, joc și foarte mult șah și sunt foarte atent. Cred că și aceste lucruri m-au ajutat mult. Oricum, nu am fost un elev rău, am încercat să le combin pe amândouă”, povestește tânărul milionar.

Cum a făcut primul milion de euro: “Visul meu este să devin primul trilionar din lume”

”În urmă cu 1 an de zile am atins acest milestone important în viața mea, un prim target din multe altele pe care le am. Poate sună prostesc, însă visul meu este să devin primul trilionar din lume, mulți se vor amuza pe acest lucru, însă cine ne interzice să aspirăm, să visăm? 

Nu mi-a fost niciodată frică de target-urile înalte sau “imposibile”, ele sunt motivul pentru care am ajuns astăzi ceea ce sunt, o fi poate și o doză de nebunie, însă constructivă. Nimic nu mă poate descuraja privind acest aspect!”, povestește Filip. În prezent deține două companii și plătește salariile pentru 8 angajați full-time, plus veniturile pentru alte echipe care se ocupă de administrarea capitalului la bursă. 

”Am ajuns să administrez 14 milioane de dolari în acest moment”, a precizat Filip într-o discuție avută recent cu jurnalistul George Buhnici. ”Membrii comunității noastre ne-au susținut proiectele cu peste 3 milioane de dolari în doar o lună de zile”, a completat Filip Cristian pentru Forbes.

Ușile se deschid mai ușor cu cât succesul tău devine mai mare

Filip Cristian descrie pasiunea sa ca fiind ”o ambiție pe care nu toată lumea trebuie să o înțeleagă” și a recunoscut că deseori a fost descurajat de cei din jur.

„Ușile se deschid mai ușor cu cât succesul tău devine mai mare, ideea de a “intra” în pielea omului este de gând și lumea, și pământul, și competentul celor din jur s-au schimbat, însă pentru mine nu valorează nimic, odată ce m-ai tratat urât la început este 0 pentru mine, suportul mereu o să fie mai mic decât aplauzele. 

Mereu mi s-a spus atunci când aveam câte o idee: ”nu poți” sau ”este imposibil”, însă mereu am văzut aceste descurajări ca pe o sursă de motivație pentru a le da “peste nas” celor care nu aveau încredere în mine și îmi spuneau că e imposibil să reușesc și voiau să-mi spulbere visele pe care le aveam. Mereu am avut dorința asta de a arăta că se poate. 

Cel mai bine este să-ți asculți instinctul și să nu ai impresia că dacă amâni lucrurile, o să ajungi vreodată să le faci. Eu mereu am acționat pe moment”, spune tânărul.

Cine îl urmărește pe rețele de socializare îl descoperă, deseori, pe Filip Cristian în mijlocul unor imagini luxuriante. 

”Consider că mă ajută atât pe mine, cât si pe cei din generația mea, dar si pe vechea generație. Eu mă axez în principal pe domeniul educațional unde învăț lumea despre finanțe, investiții și bani, și nu pe promovarea unei imagini de “lux”, însă da, acestea prind lucruri care fură “priviri”, sunt urmărit și lecțiile mele antreprenoriale ajung mai repede la oameni”, spune Filip Cristian.

”Medicina rămâne un ”hobby”, îmi place cum sună viitorul!”

Deși mulți se așteptau ca Filip să aleagă studii financiare, el a decis să devină medic. Acum este student în anul doi la Facultatea de Medicină ”Carol Davila” București. 

„Am dorit sa îmi duc un vis de mic copil și anume să inovez neurologia. Am în avans multe idei și vise pe care vreau să le transform în realitate, medicina a fost primul meu vis de mic copil și desigur sistemul nervos - primul “hobby”. 

Consider că sunt o persoană echilibrată și voi reuși să le îmbin cu succes pe amândouă, nu știu ce o să fie peste 10 ani, însă sunt încântat si nerăbdător să descopăr, îmi place noul și îmi place cum sună viitorul, deci rămâne de văzut”, mărturisește Filip Cristian.

Sfatul lui Filip Cristian: Cum ar trebui investiți o mie de euro

Filip a oferit și o sugestie celor care vor să își încerce calitățile de investitor. Cum ar fi investită eficient suma de o mie de euro? „Aș investi o parte consistentă în mine, iar restul i-aș investi într-un activ HIGH RISK și într-un activ low RISK (ETF-uri spre exemplu) sau în construirea unui business micuț, cu potențial de scalare sau într-un brand personal”, spune tânărul.

Acum are 20 de ani și tocmai a cumpărat 16 calculatoare pentru clienții lui, transmite Știri.md cu referire la Fanatik.ro.

În ultimii ani, viața lui s-a schimbat enorm: a devenit milionar în euro și mulți oameni de afaceri spun despre el că este puști talentat în zona investițiilor de bursă. Secretul succesului său îl definește simplu, în Revista Forbes de luna aceasta: ”Mi-am setat mereu targeturi foarte ridicate și muncesc în fiecare zi pentru a fi cât mai aproape de realizarea lor.”

Într-un interviu pentru Fanatik, Filip spune că cel mai important în viață este ”să îți urmărești permanent instinctul” și povestește cum a apărut această pasiune pentru marketing, bursă și criptomonede. ”Încercați să faceți bani din pasiunile pe care le aveți” , spune Filip pe contul său de TikTok, locul unde urmăritorii îl pot vedea conducând mașini scumpe sau plimbându-se în locuri luxoase.

”Nu sunt deloc arogant, dar vreau să le livrez oamenilor ce vor să vadă. Trebuie să îi captezi și să le atragi atenția”, a explicat tânărul afacerist, mărturisind că acest stil de viață înstărit are și un preț. ”Am perioade în care nu dorm câte trei nopți, una după alta. Viața mea nu e deloc plictisitoare”, spune Filip Cristian.

Cum a ajuns Filip Cristian milionar la 19 ani?

Când a realizat că petrece mult timp pe calculator, fără să facă ceva util, Filip și-a dat seama că poate folosi acest timp pentru a face bani. 

A ales marketingul, unul dintre domeniile care îl atrăgeau foarte mult. A început cu proiecte pro bono, pentru a-și crea un portofoliu, apoi au venit și primii bani. 

”La început mi-am oferit pe gratis serviciile, pentru a-mi face un portofoliu, și apoi am început să cer bani pentru serviciile de marketing pe care le ofeream companiilor”, povestește Filip Cristian pentru Fanatik.

Și-a dat seama că are putere de convingere asupra oamenilor, după mai multe idei puse în practică în rândul colegilor lui.

”Am venit cu o idee nouă la o problemă a adolescenților – comunicare și libertatea ideilor, tinerii sunt fire libertine care își doresc sa fie liberi și desigur de cele mai multe ori introvertiți cu propriile probleme, gânduri, crezând că nimeni nu îi înțelege, și propriile complexe. 

Atunci, le-am oferit șansa unui loc “privat” unde numai tinerii erau acceptați în grup, de aceleași categorii de vârstă și desigur limitele bunului simț. Așa mi-am dat seama că mă pricep la marketing, apoi am încercat să organizez evenimente la care participau trei-patru mii de tineri”, povestește tânărul.

”A fost destul de greu să câștig încrederea clienților, aveam doar 15 ani!”

Filip Cristian recunoaște că a fost foarte complicat să devină credibil în fața oamenilor de afaceri cu experiență. ”Aveam zile când trimiteam și câte 10.000 de e-mailuri de tip cold pentru a putea câștiga încrederea a 2-3 firme după zeci sau sute de discuții, la început muncind gratis, pentru câțiva clienți, 6 luni de zile ca sa îmi formez un portofoliu de rezultate, pentru că în marketing, lucrurile se clădesc în timp, la fel ca și rezultatele bune, nimic nu vine imediat sau pe loc. Mereu am avut o dorință de a-mi depăși limitele, de a cunoaște imposibilul.

Mulți mă testau. La început îmi dădeau bugete mici pentru a vedea dacă aduc rezultate. Este greu să le câștigi încrederea, mai ales când ai o vârstă mică. 

Unora le plăcea curajul și determinarea mea de a avea o șansa și de a-mi arata valoarea și skill-urile, sunt de mic o fire foarte creativă și în marketing, bursa (domeniul cu care am dat cu adevărat lovitura) despre asta e vorba: creativitate și instinct, analiză și “inteligență” – smart moves, manipularea și înțelegerea pieței etc. 

Situația s-a schimbat acum, am fost nominalizat la EURO BROKER 2021, rezultatele și valoarea mea sunt deja cunoscute și am deja un nume important în industrie”, spune Filip Cristian pentru Fanatik.

Tot cu greutate a reușit să fie un elev bun la școală, mai ales că nu a fost înțeles întotdeauna de profesorii care îl vedeau cu laptopul la ore. 

”Momentan, educația în România nu este deloc open-minded, suntem o țară încă în mare parte comunistă sau cu “sechele” de comunism, cu subiecte “sensibile” unde creativitatea și alte talente nu sunt promovate/înțelese sau acceptate. Mă descurcam foarte greu, însă încercam să găsesc un echilibru de fiecare dată, să le rezolv pe toate, stresul era mare și efortul la fel, însă nu m-am lăsat descurajat. 

Atât în crypto, bursă și marketing e vorba de experiență, greșeli și repetiție si determinare. De mic citesc foarte mult, joc și foarte mult șah și sunt foarte atent. Cred că și aceste lucruri m-au ajutat mult. Oricum, nu am fost un elev rău, am încercat să le combin pe amândouă”, povestește tânărul milionar.

Cum a făcut primul milion de euro: “Visul meu este să devin primul trilionar din lume”

”În urmă cu 1 an de zile am atins acest milestone important în viața mea, un prim target din multe altele pe care le am. Poate sună prostesc, însă visul meu este să devin primul trilionar din lume, mulți se vor amuza pe acest lucru, însă cine ne interzice să aspirăm, să visăm? 

Nu mi-a fost niciodată frică de target-urile înalte sau “imposibile”, ele sunt motivul pentru care am ajuns astăzi ceea ce sunt, o fi poate și o doză de nebunie, însă constructivă. Nimic nu mă poate descuraja privind acest aspect!”, povestește Filip. În prezent deține două companii și plătește salariile pentru 8 angajați full-time, plus veniturile pentru alte echipe care se ocupă de administrarea capitalului la bursă. 

”Am ajuns să administrez 14 milioane de dolari în acest moment”, a precizat Filip într-o discuție avută recent cu jurnalistul George Buhnici. ”Membrii comunității noastre ne-au susținut proiectele cu peste 3 milioane de dolari în doar o lună de zile”, a completat Filip Cristian pentru Forbes.

Ușile se deschid mai ușor cu cât succesul tău devine mai mare

Filip Cristian descrie pasiunea sa ca fiind ”o ambiție pe care nu toată lumea trebuie să o înțeleagă” și a recunoscut că deseori a fost descurajat de cei din jur.

„Ușile se deschid mai ușor cu cât succesul tău devine mai mare, ideea de a “intra” în pielea omului este de gând și lumea, și pământul, și competentul celor din jur s-au schimbat, însă pentru mine nu valorează nimic, odată ce m-ai tratat urât la început este 0 pentru mine, suportul mereu o să fie mai mic decât aplauzele. 

Mereu mi s-a spus atunci când aveam câte o idee: ”nu poți” sau ”este imposibil”, însă mereu am văzut aceste descurajări ca pe o sursă de motivație pentru a le da “peste nas” celor care nu aveau încredere în mine și îmi spuneau că e imposibil să reușesc și voiau să-mi spulbere visele pe care le aveam. Mereu am avut dorința asta de a arăta că se poate. 

Cel mai bine este să-ți asculți instinctul și să nu ai impresia că dacă amâni lucrurile, o să ajungi vreodată să le faci. Eu mereu am acționat pe moment”, spune tânărul.

Cine îl urmărește pe rețele de socializare îl descoperă, deseori, pe Filip Cristian în mijlocul unor imagini luxuriante. 

”Consider că mă ajută atât pe mine, cât si pe cei din generația mea, dar si pe vechea generație. Eu mă axez în principal pe domeniul educațional unde învăț lumea despre finanțe, investiții și bani, și nu pe promovarea unei imagini de “lux”, însă da, acestea prind lucruri care fură “priviri”, sunt urmărit și lecțiile mele antreprenoriale ajung mai repede la oameni”, spune Filip Cristian.

”Medicina rămâne un ”hobby”, îmi place cum sună viitorul!”

Deși mulți se așteptau ca Filip să aleagă studii financiare, el a decis să devină medic. Acum este student în anul doi la Facultatea de Medicină ”Carol Davila” București. 

„Am dorit sa îmi duc un vis de mic copil și anume să inovez neurologia. Am în avans multe idei și vise pe care vreau să le transform în realitate, medicina a fost primul meu vis de mic copil și desigur sistemul nervos - primul “hobby”. 

Consider că sunt o persoană echilibrată și voi reuși să le îmbin cu succes pe amândouă, nu știu ce o să fie peste 10 ani, însă sunt încântat si nerăbdător să descopăr, îmi place noul și îmi place cum sună viitorul, deci rămâne de văzut”, mărturisește Filip Cristian.

Sfatul lui Filip Cristian: Cum ar trebui investiți o mie de euro

Filip a oferit și o sugestie celor care vor să își încerce calitățile de investitor. Cum ar fi investită eficient suma de o mie de euro? „Aș investi o parte consistentă în mine, iar restul i-aș investi într-un activ HIGH RISK și într-un activ low RISK (ETF-uri spre exemplu) sau în construirea unui business micuț, cu potențial de scalare sau într-un brand personal”, spune tânărul.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
8 decembrie, 07:23
0
311

Curs valutar 8 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

8 decembrie, 07:23
0
311

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană și dolarul american, potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Curs valutar 8 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 8 decembrie, un euro are valoarea de 19 lei și 87 de bani, cu 11 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 65 de bani, cu patru bani mai puțin decât ieri.

Leul românesc se ieftinește cu doi bani și costă astăzi 4 lei și 01 ban.

Rubla rusească și hrivna ucraineană se mențin. Astfel, rubla costă 23 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 8 decembrie, un euro are valoarea de 19 lei și 87 de bani, cu 11 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 65 de bani, cu patru bani mai puțin decât ieri.

Leul românesc se ieftinește cu doi bani și costă astăzi 4 lei și 01 ban.

Rubla rusească și hrivna ucraineană se mențin. Astfel, rubla costă 23 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
7 decembrie, 12:39
0
558

Un moldovean ar fi creat o rețea de prostituție ce producea mii de euro pe zi

7 decembrie, 12:39
0
558

Curtea de Apel Galați a emis un mandat de reținere preventivă a cetățeanului moldovean Ion Damaschin, acuzat că ar fi constituit o amplă rețea de prostituție în Grecia cu fete din Republica Moldova, unele dintre ele minore.

Un moldovean ar fi creat o rețea de prostituție ce producea mii de euro pe ziFoto: anticorupție.md

Reținerea s-a făcut în baza unui mandat european emis de autoritățile din Grecia. Ion Damaschin deține dublă cetățenie – moldovenească și română – și a ajuns la numai 27 de ani să fie unul dintre cei mai căutați infractori din Grecia, transmite Știri.md cu referire la anticorupție.md.

Acesta este acuzat că a pus la punct o organizație criminală care se ocupa cu exploatarea sexuală a unor tinere din Republica Moldova. Unele dintre aceste fete sunt minore.

Damaschin este urmărit de autoritățile grecești pentru mai multe capete de acuzare precum proxenetism, organizarea a unui organizații criminale, spălare de bani, fals și uz de fals.

Ion Damaschin, împreună cu ceilalți membri ai grupării, au facilitat călătoria în Grecia pentru mai multe tinere din Republica Moldova, care au fost convinse de faptul că urmau să primească locuri de muncă. 

Odată ajunse pe teritoriul grec, erau cazate în apartamente din Atena, unde, prin amenințări și impunerea unei datorii uriașe, erau obligate să se prostitueze.

Tinerele erau obligate să aibă între 40 și 50 de întâlniri cu clienți pe zi pentru care primeau 20 de euro de fiecare dată. Victima era plătită zilnic cu doar 20 de euro din sumele obținute, iar infractorii păstrau veniturile din prostituție, care se ridicau la 100.000 de euro pe zi, conform anchetatorilor greci.

Reținerea s-a făcut în baza unui mandat european emis de autoritățile din Grecia. Ion Damaschin deține dublă cetățenie – moldovenească și română – și a ajuns la numai 27 de ani să fie unul dintre cei mai căutați infractori din Grecia, transmite Știri.md cu referire la anticorupție.md.

Acesta este acuzat că a pus la punct o organizație criminală care se ocupa cu exploatarea sexuală a unor tinere din Republica Moldova. Unele dintre aceste fete sunt minore.

Damaschin este urmărit de autoritățile grecești pentru mai multe capete de acuzare precum proxenetism, organizarea a unui organizații criminale, spălare de bani, fals și uz de fals.

Ion Damaschin, împreună cu ceilalți membri ai grupării, au facilitat călătoria în Grecia pentru mai multe tinere din Republica Moldova, care au fost convinse de faptul că urmau să primească locuri de muncă. 

Odată ajunse pe teritoriul grec, erau cazate în apartamente din Atena, unde, prin amenințări și impunerea unei datorii uriașe, erau obligate să se prostitueze.

Tinerele erau obligate să aibă între 40 și 50 de întâlniri cu clienți pe zi pentru care primeau 20 de euro de fiecare dată. Victima era plătită zilnic cu doar 20 de euro din sumele obținute, iar infractorii păstrau veniturile din prostituție, care se ridicau la 100.000 de euro pe zi, conform anchetatorilor greci.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
7 decembrie, 07:20
0
1 262

Curs valutar 7 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

7 decembrie, 07:20
0
1 262

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană și dolarul american, potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Curs valutar 7 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 7 decembrie, un euro are valoarea de 19 lei și 98 de bani, cu 5 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 69 de bani.

Leul românesc se ieftinește cu un ban și costă astăzi 4 lei și 03 bani.

Rubla rusească se ieftinește cu un ban, iar hrivna ucraineană se menține. Astfel, rubla costă 23 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 7 decembrie, un euro are valoarea de 19 lei și 98 de bani, cu 5 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 69 de bani.

Leul românesc se ieftinește cu un ban și costă astăzi 4 lei și 03 bani.

Rubla rusească se ieftinește cu un ban, iar hrivna ucraineană se menține. Astfel, rubla costă 23 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
6 decembrie, 07:22
0
792

Curs valutar 6 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

6 decembrie, 07:22
0
792

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană și dolarul american, potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Curs valutar 6 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 6 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 03 bani, cu 8 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 71 de bani.

Leul românesc se ieftinește cu 2 bani și costă astăzi 4 lei și 04 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană se ieftinește. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 6 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 03 bani, cu 8 bani mai puțin, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 71 de bani.

Leul românesc se ieftinește cu 2 bani și costă astăzi 4 lei și 04 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană se ieftinește. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 64 de bani.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
5 decembrie, 08:19
0
1 043

Curs valutar 5 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

5 decembrie, 08:19
0
1 043

Ratele oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM) în weekend rămân, ca de obicei, la nivelul celor stabilite vineri.

Curs valutar 5 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 5 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană la fel. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 5 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană la fel. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
4 decembrie, 08:26
0
1 307

Curs valutar 4 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

4 decembrie, 08:26
0
1 307

Ratele oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM) în weekend rămân, ca de obicei, la nivelul celor stabilite vineri.

Curs valutar 4 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 4 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană la fel. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 4 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană la fel. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
3 decembrie, 17:14
0
614

Maib: La bancomatele noastre cumperi și vinzi valută la cel mai bun curs Ⓟ

3 decembrie, 17:14
0
614

Vrei să schimbi bani la un curs mai bun decât la ghișeul băncii?

Bancomatele maib sunt la dispoziția ta. De azi, la bancomatele maib ai posibilitatea nu doar să cumperi sau să vinzi valută, dar și să o faci în avantajul tău - la cel mai bun curs valutar, ziua și noaptea, la orice oră. 

 Pentru a efectua operațiunea de schimb valutar, nu e obligatoriu să fii clientul băncii sau să deții un card bancar. Serviciul poate fi accesat din meniul principal al bancomatului prin simpla apăsare a butonului „Exchange”. Introduci în bancomat suma în lei, dolari sau euro și primești contravaloarea la un curs mai avantajos decât la sucursala băncii, indiferent de ora operațiunii. 

 Schimbul valutar la ATM face parte din grupul de servicii maib 365, disponibile oricând și oriunde, 24/7, 365 zile în an. Maib 365 include aplicația maibank, internet banking, serviciile de schimb valutar la bancomatele maib, rețeaua de terminale de autoservire, maibchatbotul, serviciul suport Contact Center 1313, serviciile P2P și T2C.

Cu maib 365 e simplu și ușor!

Bancomatele maib sunt la dispoziția ta. De azi, la bancomatele maib ai posibilitatea nu doar să cumperi sau să vinzi valută, dar și să o faci în avantajul tău - la cel mai bun curs valutar, ziua și noaptea, la orice oră. 

 Pentru a efectua operațiunea de schimb valutar, nu e obligatoriu să fii clientul băncii sau să deții un card bancar. Serviciul poate fi accesat din meniul principal al bancomatului prin simpla apăsare a butonului „Exchange”. Introduci în bancomat suma în lei, dolari sau euro și primești contravaloarea la un curs mai avantajos decât la sucursala băncii, indiferent de ora operațiunii. 

 Schimbul valutar la ATM face parte din grupul de servicii maib 365, disponibile oricând și oriunde, 24/7, 365 zile în an. Maib 365 include aplicația maibank, internet banking, serviciile de schimb valutar la bancomatele maib, rețeaua de terminale de autoservire, maibchatbotul, serviciul suport Contact Center 1313, serviciile P2P și T2C.

Cu maib 365 e simplu și ușor!

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
3 decembrie, 11:03
0
381

R. Moldova va beneficia de milioane de euro pentru eficiența energetică

3 decembrie, 11:03
0
381

Republica Moldova va beneficia de 21,750 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice.

R. Moldova va beneficia de milioane de euro pentru eficiența energeticăFoto: unica.md

Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite Știri.md.

"Ieri donatorii la Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) au anunțat în cadrul Asambleei anuale a donatorilor noile contribuții în Fondul E5P.  

Prin noile contribuții anunțate de Germania, Norvegia, Suediei, Finlanda și Slovacia, Republica Moldova va beneficia de 11,750 milioane de euro sub formă de grant pentru cofinanțarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile. 

Suplimentar, Uniunea Europeană a anunțat că până la sfârșitul anului curent urmează să contribuie la fondul E5P cu aproximativ 10 milioane de euro, orientați pentru Republica Moldova", a scris Spînu pe Telegram.

Potrivit ministrului, astfel de proiecte de eficiență energetică reprezintă un motor important pentru dezvoltarea economică a țării prin:

- crearea noilor locuri de muncă,

- circulația banilor în economia națională,

- economii de energie și de bani.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite Știri.md.

"Ieri donatorii la Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) au anunțat în cadrul Asambleei anuale a donatorilor noile contribuții în Fondul E5P.  

Prin noile contribuții anunțate de Germania, Norvegia, Suediei, Finlanda și Slovacia, Republica Moldova va beneficia de 11,750 milioane de euro sub formă de grant pentru cofinanțarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile. 

Suplimentar, Uniunea Europeană a anunțat că până la sfârșitul anului curent urmează să contribuie la fondul E5P cu aproximativ 10 milioane de euro, orientați pentru Republica Moldova", a scris Spînu pe Telegram.

Potrivit ministrului, astfel de proiecte de eficiență energetică reprezintă un motor important pentru dezvoltarea economică a țării prin:

- crearea noilor locuri de muncă,

- circulația banilor în economia națională,

- economii de energie și de bani.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
3 decembrie, 07:29
0
463

Curs valutar 3 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolar

3 decembrie, 07:29
0
463

Leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda unică europeană și se menține în raport cu dolarul american, potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Curs valutar 3 decembrie 2021: Cât valorează un euro și un dolarFoto: știri.md

Astfel, pentru astăzi, 3 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc se scumpește cu un ban și costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană se scumpește. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Astfel, pentru astăzi, 3 decembrie, un euro are valoarea de 20 de lei și 11 bani, cu 4 bani mai mult decât ieri, transmite Știri.md.

Dolarul american costă 17 lei și 73 de bani, la fel ca și ieri.

Leul românesc se scumpește cu un ban și costă astăzi 4 lei și 06 bani.

Rubla rusească se menține, iar hrivna ucraineană se scumpește. Astfel, rubla costă 24 de bani, iar hrivna ucraineană - 65 de bani.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter

Loading...