main logo
1021

Badea: Principalul pericol e din interior. Rusia nu va putea din exterior să destabilizeze Moldova

Invitați în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la Tvr Moldova, senatorul român, Viorel Badea şi editorialistul Ziarului Naţional, Nicolae Negru au opinat că Rusia nu va putea din exterior să destabilizeze R. Moldova, principalul pericol este din interior. Avem aici oameni care încearcă să îndeplinească comenzile venite de la Moscova.

Badea: Pericolul e din interior. Rusia nu poate destabiliza MoldovaColaj: Știri.md

„Principalul pericol e din interior, Rusia nu va putea din exterior să destabilizeze R. Moldova, nu are acum, nici fizic, nici altfel. Atâta timp cât Ucrainenii stau în fața armatei ruse. Din interior e problema, prin tot felul de mercenari plătiți, nici securitatea Rusiei numai este cum era, o fac ca din topor”, a menționat Viorel Badea, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

„Avem aici oameni care încearcă să îndeplinească comenzile venite de la Moscova și încearcă să destabilizeze. Principiile nu-i pre interesează, trebuie să spunem că totuși o parte din societate are nevoie de bani și se află în situație materială foarte dificilă cei care vin la proteste. Trebuie să le spunem să nu se lase folosiți de cineva care urmărește alte interese”, a mai adăugat Nicolae Negru.

Cu toate acestea, senatorul român a menționat că oamenii trebuie să înțeleagă și să nu fie parte a unei manipulări indiferent din ce parte ar veni această manipulare.

„Trebuie să încerce să gândească cu mintea lor și să „se bată” pentru drepturile lor în mod civilizat, corect, permanent, să se ducă să discute cu acei parlamentari din zonele lor, să-i facă să înțeleagă că nu au ce căuta în Parlamentul R. Moldova dacă nu duc mesajul celor care i-au ales. R. Moldova se pronunță în favoarea civilizației și în favoarea păcii. Eu nu cred că orice război de apărare este un război sfânt, orice război de ocupație, de cotropire este un război care nu are niciun fel de motivație. Și atunci când ai o poziție că nu ești de acord ca o națiune să invadeze o altă națiune, asta nu înseamnă că te-ai implicat în război, asta înseamnă să încerci să readuci lucrurile la normal”, a spus senatorul.

„Suntem ajutați și în această situație, instituțiile noastre sunt ajutate, serviciul de informație și securitate, ajutate și logistic și informațional. Am citit că R. Moldova i se oferă anumite informații pe care le au serviciile secrete din Europa, SUA și asta înseamnă foarte mult, ajută instituțiile noastre să contracarăm încercările de destabilizare a situației. Este o cooperare foarte strânsă pe acest segment. Această declarație a lui Iohannis că România este pregătită și chiar dispusă să ajute R. Moldova în orice scenariu. Este o etapă marcată de încredere, fiindcă fără încredere lucrurile nu se fac, această încredere permite să avansăm. Și, să facem ceea ce spunea Ciucă să dezvoltăm împreună ambele state românești și să asigurăm prosperitatea cetățenilor”,  susține editorialistul Ziarului Naţional.      

Ediţia emisiunii "Punctul pe Azi” de la Tvr Moldova, poate fi urmărită mai jos.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării