main logo
598

Volvo a limitat viteza maximă a tuturor modelelor sale la 180 km/oră

Constructorul suedez Volvo a introdus restricția care limitează viteza maximă a autovehiculelor sale la 180 k/oră, informează Autocar.co.uk.

Volvo a limitat viteza maximă a tuturor modelelor sale la 180 km/orăFoto: digi24.ro

Departamentul de siguranță al companiei spune că măsura nu urmărește limitarea șoferilor, ci vrea să-i ajute să devină "cei mai buni șoferi care pot fi", transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Volvo a anunțat anul trecut că va limita viteza maximă a autovehiculelor sale, în cadrul unui plan care își dorește să sprijine reducerea morților pe șosele. 

Acum, limitarea este impusă pe întreaga gamă Volvo, odată cu update-urile anuale aduse mașinilor. Anterior, viteza maximă a autovehiculelor Volvo era cuprinsă între 190 și 250 km/oră.

În același timp, toate mașinile noi Volvo vor avea funcția Care Key, prin care posesorii vor putea introduce o limită nouă de viteză, cuprinsă între 50 și 180 km/oră. Astfel, cei care își împrumută mașina altor persoane vor putea limita viteza maximă atinsă de cei care o vor conduce.

"Suntem de părere că un constructor are responsabilitatea de a ajuta la îmbunătățirea siguranței rutiere", a spus Malin Ekholm, șeful Centrului de siguranță Volvo.

Viteza de 180 km/oră depășește limita de viteză din majoritatea țărilor, însă Ekholm spune că măsura are și rolul de a porni dezbateri referitoare la siguranța rutieră.

"Am stabilit că nu există niciun motiv pentru a conduce cu o viteză mai mare de 180 km/oră", a declarat Ekhom pentru Autocar.

Șeful Centrului de siguranță Volvo spune că reacția clienților Volvo, după anunțarea măsurii, a fost în mare parte una de susținere.

Volvo caută și soluții pentru a combate condusul în stare de ebrietate sau distragerea atenției șoferului, plănuind să introducă sisteme de monitorizare pentru șofer în viitorul apropiat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării