main logo
1492

Volkswagen vrea să învingă Tesla: Cel mai nou proiect al germanilor

Volkswagen intenționează să construiască o nouă fabrică de mașini de ultimă generație în apropierea sediului său global din Wolfsburg, Germania.

Volkswagen vrea să învingă Tesla: Cel mai nou proiect al germanilor

Fabrica va construi o mașină emblematică, complet electrică, cu numele de cod „Trinity”, concepută pentru a reduce decalajul tehnologic față de Tesla și a provoca rivalii tradiționali cu funcții de conducere extrem de automatizate, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Fabrica ar produce aproximativ 250.000 de mașini anual și ar fi mai puțin complexă decât reechiparea operațiunilor existente, a declarat șeful mărcii VW, Ralf Brandstaetter, reporterilor la Wolfsburg.

O decizie finală ar putea fi luată luna viitoare, când părțile interesate revizuiesc planurile de cheltuieli pe cinci ani ale grupului.

VW a spus că urmărește un timp de producție de 10 ore per vehicul pentru modelul Trinity, similar cu cât durata de asamblare a unui Tesla Modelul 3 la prima sa fabrică europeană din Gruenheide, lângă Berlin.

Totul pentru a lupta cu Tesla

VW nu a furnizat o estimare a costurilor pentru fabrică, care încă necesită aprobarea consiliului de supraveghere al producătorului auto.

Diess a avertizat că Tesla îmbunătățește rapid calitatea și ar putea reduce radical timpul de producție la doar 10 ore pe mașină la uzina din Gruenheide. Principala fabrică de mașini electrice a VW din Zwickau, estul Germaniei, are nevoie de mai mult de 30 de ore pe vehicul, care ar trebui să fie redusă la 20 de ore anul viitor, potrivit acestuia.

Brandstaetter a spus că VW vizează aproximativ 10 sau 12 ore pe vehicul, precum și reducerea opțiunilor de vehicule pentru cumpărători.

O nouă fabrică ar oferi o logistică mai eficientă și ar provoca mai puține interferențe pentru producția modelelor Golf și Tiguan la actuala fabrică din Wolfsburg, a spus el.

Marca VW va construi succesorii celor două modele de mare volum la Wolfsburg și intenționează să adauge un SUV cu șapte locuri. Două dintre cele patru linii de asamblare existente ale Wolfsburgului ar putea trece la fabricarea de mașini electrice în jurul anului 2027, a spus Brandstaetter.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării