main logo
413

Volkswagen vrea să instaleze în SUA 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2019

Volkswagen a anunțat că vrea să instaleze 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 17 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, până în 2019.

SUA: Volkswagen va instala stații de încărcare pentru electriceSUA: Volkswagen va instala stații de încărcare pentru mașini electrice

Electrify America este divizia Volkswagen care va derula investiții semnificative, în următorii ani, în dezvoltarea infrastructurii pentru mașinile electrice în SUA, după ce nemții au recunoscut manipularea emisiilor diesel în celebrul scandal Dieselgate, scrie Automarket. 

Volkswagen s-a înțeles cu autoritățile americane să investească, în total, circa două miliarde de dolari în SUA pentru o infrastructură “curată” pentru mașinile prietenoase cu mediul.

Planurile VW includ instalarea a 2.800 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 17 dintre cele mai mari orașe americane, până în 2019.

“Unul dintre cele mai mari obstacole în adoptarea pe scară largă a mașinilor electrice este accesul la stațiile de încărcare”, a transmis Mark McNabb, CEO al Electrify America.

Dieselgate a scos din buzunarele Volkswagen circa 30 de miliarde de dolari până acum.

Amintim că Oliver Schmidt, fost membru în conducerea Volkswagen SUA, a primit de curând pedeapsa maximă din partea unei instanțe de judecată din SUA pentru implicarea în trucarea emisiilor din celebrul scandal. Neamțul a fost condamnat la 7 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 400.000 de dolari. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării