main logo
687

Volkswagen: Vom face motoare cu ardere internă și după anul 2040

Volkswagen face investiții serioase în vehiculele electrice, însă va face motoare cu ardere internă mulți ani de acum înainte.

Volkswagen: Vom face motoare cu ardere internă și după anul 2040

Mai precis, o declarație a celor de la Volkswagen anunța ultima generație de propulsoare cu ardere internă lansată în 2026. Nu toți au înțeles ce au vrut să transmită nemții la momentul respectiv, așa că producătorul a simțit nevoia să clarifice declarațiile anterioare, transmite Știri.md cu referire la Auto-bild.

Reprezentanții Volkswagen au specificat faptul că generația de motoare cu ardere internă pe care o vor lansa începând cu 2026 a fi construită cel puțin până în 2040. Odată ajunși în anul respectiv, cei de la Volkswagen vor putea să facă o evaluare a legislației din piețele importante și să ia o decizie în funcție de vânzările defalcate pe tipul de motorizare.

Frank Welsch, membru al consiliului de conducere al Volkswagen, a declarat că soluțiile de propulsie vor fi diferite de la o regiune la alta. Așadar, unele țări ar putea să aibă doar modele Volkswagen electrice peste două decenii, de exemplu, pe când altele s-ar putea să poată cumpăra în continuare motoare cu ardere internă de la VW chiar și în 2040.

Practic, prin precizările oficialului, cei de la Volkswagen au dorit să exprime clar intenția de a nu renunța peste noapte la motoarele cu ardere internă și de a-și reafirma intențiile de aliniere la piață în funcție de regiunea în care activează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării