main logo
693

Volkswagen, regele încasărilor pe 2019: Câți bani a făcut pe secundă

Un top al celor mai mari venituri din industria auto în 2019 plasează Volkswagen pe primul loc, urmat îndeaproape de Toyota.

Volkswagen, regele încasărilor pe 2019: Câți bani a făcut pe secundă

De obicei când vorbim de vânzări, ne referim la volume, însă cei de la Visual Capitalist s-au întrebat care sunt cifrele, în dolari, din spatele acelor volume, transmite Știri.md cu referire la auto-bild.ro.

Calculul a fost simplu: s-a căutat care sunt încasările declarate ale marilor producători de mașini și s-au împărțit la 31.536.000 de secunde, câte au fost în 2019.

Și pentru că au fost luate în calcul nu doar brandurile individuale, ci concernele, probabil că nu vine ca o surpriză faptul că Volkswagen — al cărui portofoliu este constituit din branduri care impresionează fie prin volume, fie prin venit/unitate vândută — este pe primul loc.

În 2019, încasările Volkswagen au fost de 290 de miliarde de dolari, sau de 9.202,88 $/secundă.

Pe locul al doilea s-a aflat Toyota (și brandul său de lux Lexus), cu venituri de 272,3 miliarde de dolari americani.

În fiecare secundă din 2019, Toyota a încasat 8.634,58 $.

Podiumul este completat, la distanță considerabilă de primele două locuri, de Ford, cu 156 de miliarde de dolari (sau 4.946,73 $).

Ultimul loc din clasament este ocupat de Tesla, cu 24,6 miliarde de dolari (780,06 $/s) și cu mențiunea că este singurul producător exclusiv de mașini electrice din clasament.

Este important de menționat că aici vorbim de venituri, nu de profit. Volkswagen este pe primul loc în clasament, însă asta nu înseamnă că lucrurile sunt roz: concernul nemțesc a fost totodată și cel mai îndatorat din lume în 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării