main logo
741

Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale

Volkswagen va opri producţia modelelor alimentate cu gaze naturale, din cauza cererii limitate, a afirmat luni şeful departamentului dezvoltare al VW, Frank Welsch.

Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale

"Nu vor exista succesori ai acestor maşini. Nu a crescut acceptarea pieţei. Sunt puţine perspective de schimbare", a declarat Welsch pentru publicaţia de afaceri Handelsblatt, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Acesta a adăugat că există câteva proiecte de cercetare privind sursele de alimentare ale maşinilor la subsidiara Audi a Volkswagen.

"Dar, dacă vrem să ţinem cont cu seriozitate de trecerea la mobilitate şi la obiectivele climatice, trebuie să ne concentrăm pe vehiculele electrice. Orice altceva reprezintă o irosire a energiei regenerabile", a apreciat oficialul VW.

Handelsblatt anunţa anul trecut că din cele aproape 11 milioane de vehicule vândute pe plan global de grupul Volkswagen în 2018, mai puţin de 100.000 au fost modele alimentate cu gaze naturale. 

Din cele aproape 60 milioane de vehicule care circulă pe şoselele din Germania, mai puţin de 100.000 sunt modele alimentate cu gaze naturale.

Volkswagen vrea să devină lider global pe segmentul vehiculelor electrice, dar se confruntă cu concurenţa altor producători auto, cum ar fi grupul american Tesla.

În decembrie, Volkswagen anunţa că în următorii cinci ani va investi 60 de miliarde de euro, cu 16 miliarde de euro mai mult decât estima în 2018, pentru a dezvolta automobile electrice şi hibride.

Din suma totală, partea alocată investiţiilor în gama de automobile complet electrice este de 33 de miliarde de euro, adică 40% din investiţiile grupului, în creştere faţă de 30% cât a anunţat în 2018.

Pentru a respecta cele mai stricte norme europene privind emisiile de CO2, Volkswagen intenţionează să lanseze pe piaţă 75 de modele de automobile complet electrice şi aproximativ 60 de modele de vehicule electrice. 

Până în anul 2029, grupul Volkswagen vrea să vândă 26 milioane de vehicule electrice la nivel mondial, dintre care 20 de milioane vor utiliza platforma electrică MEB. 

Acestora li se vor adăuga aproape şase milioane de autovehicule hibride, a precizat recent grupul german.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării