main logo
459

Volkswagen deschide un nou centru de cercetare în domeniul bateriilor

Volkswagen a investit 70 de milioane de euro pentru deschiderea unui nou centru de cercetare și dezvoltare în domeniul bateriilor pentru mașinile electrice.

Volkswagen deschide un nou centru de cercetare în domeniul bateriilor

Centrul din Salzgitter va începe să producă primele baterii pentru grupul german începând din 2025, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Grupul Volkswagen își continuă programul de investiții prin care vrea să devină un “jucător-cheie” în sectorul vehiculelor cu emisii zero. 

Nemții au deschis un “laborator de ultimă generație” unde 250 de ingineri și specialiști vor lucra la dezvoltarea tehnologiei bateriilor pentru mașinile electrice. 

Centrul din Salzgitter a primit o infuzie de 70 de milioane de euro pentru ca, începând din 2025, să înceapă să producă baterii pentru electricele din grupul Volkswagen. 

Până în 2030, grupul german vrea să opereze șase uzine de baterii Gigafactory la nivel european, împreună cu diferiți parteneri, cu o capacitate de producție de 240 GWh. Unitatea din Salzgitter va avea o capacitate anuală de 40 GWh.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării