main logo
735

Volkswagen confirmă data lansării noului Amarok: Motor V6 diesel

Volkswagen se pregătește să lanseze noua generație a camionetei Amarok în acest an. După o serie lungă de imagini sugestive și informații oficiale, Volkswagen a confirmat, oficial, că noul Amarok va fi prezentat în 7 iulie. Modelul va fi produs în Africa de Sud și va fi oferit cu o serie de motoare termice, inclusiv un diesel V6.

Volkswagen confirmă data lansării noului Amarok: Motor V6 dieselFoto: automarket.ro

Constructorul german a anunțat noua generație Amarok încă din 2020. De atunci au fost publicate o serie de imagini și schițe sugestive cu viitorul model, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Din fericire, așteptarea nu va mai dura mult, deoarece Volkswagen a confirmat pentru publicația australiană CarExpert că noul Amarok va fi dezvăluit în 7 iulie.

Noul Volkswagen Amarok va împărtăși platforma cu actuala generație Ford Ranger, destinată pieței internaționale. Modelul va fi produs de către ovalul albastru la o uzină nouă din Africa de Sud.

Față de predecesorul Amarok, noua generație va fi mai lungă, mulțumită unui ampatament mai lung cu 125 de milimetri.

În total, caroseria noului model va măsura 5350 de milimetri în lungime, iar ampatamentul său măsoară 3220 de milimetri.

Ca motorizări, noul Amarok va fi oferit cu motoare termice. Lista motoarelor include mai multe versiuni ale propulsorului de 2.0 litri cu patru cilindri, inclusiv o versiune pe benzină.

Însă, cel mai puternic propulsor va fi un motor V6 diesel de 3.0 litri preluat de la Ford Ranger, care dezvoltă 250 de cai putere și un cuplu de 600 Nm.

Noul Amarok va fi oferit în versiuni cu propulsie spate și tracțiune 4x4 temporară sau permanentă. Liniile de echipare de top Panamericana și Aventura vor fi echipate cu sistemul multimedia Ford SYNC 4 și jante de 21 de inch. Echipările de bază vor fi dotate cu jante de 17 inch.

Chiar dacă Amarok primește doar motoare termice, Volkswagen ia în considerare să lanseze și o versiune electrică în acest deceniu.

Actuala generație Amarok, produsă încă din 2010, va continua să fie fabricată și produsă în piețele din America Latină.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării