main logo
557

Volkswagen, Audi și Porsche vor primi funcție de parcare autonomă

Volkswagen, Audi și Porsche testează parcarea autonomă la aeroportul din Hamburg. Funcția va fi disponibilă la vehiculele Grupului Volkswagen începând cu 2020.

Automobilele care vor primi funcție de parcare autonomăAutomobilele care vor primi funcție de parcare autonomă

Bazându-se pe o hartă a parcării aeroportului din Hamburg, mașinile Volkswagen, Audi și Porsche identifică un loc de parcare liber și se deplasează către acesta, scrie autoexpert.ro

Orientarea este realizată prin intermediul unor markeri grafici, instalați în parcarea cu mai multe etaje și care pot fi montați în orice tip de parcare.

“Parcarea autonomă poate fi o contribuție semificativă la crearea unei mobilități convenabile, fără stres pentru clienții noștri. Vrem astfel să facem această tehnologie acccesibilă unui număr cât mai mare de clienți”, spune Johann Jungwirth, șeful Departamentului de Digitalizare al Grupului Volkswagen.

Pentru început, parcarea autonomă se va putea realiza în zonele selecționate ale ariei de parcare, în care șoferii nu au acces. Înainte ca mașinile care au această abilitate să iasă în trafic, sistemul este testat intens: mii de manevre de parcare în diferite locații și în diverse situații sunt efecutate și ulterior, analizate. În etapa următoare a procedurii de testare, testele se vor realiza în trafic mixt, ceea ce presupune deplasarea printre mașini parcare și aflate în mișcare.

Volkswagen preferă introducerea graduală a sistemului în trafic pentru a se asigura că totul este sigur și viabil. Vehiculele testate sunt echipate cu un sistem de recunoaștere a împrejurimilor. Având la bază senzori, radare și camere, sistemul poate identifica obiecte și poate reacționa corespunzător, ocolindu-le, frânând sau oprind.

Funcția de parcare autonomă se află deja într-un stadiu avansat al dezvoltării și va ajunge pe vehiculele Grupului german la începutul deceniului următor.

“Obiectivul nostru clar este de a le reda clienților noștri timpul și calitatea vieții, dar și siguranță pe șosele, facilitându-le mobilitatea prin simpla apăsare a unui buton. Iar parcarea autonomă reprezintă un moment important în îndeplinirea obiectivului nostru”, spune Jungwirth.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării