main logo
2391

Volkswagen are un SUV care te face să uiți de Dacia Duster

Volkswagen e cel mai producător auto al lumii și investește miliarde în noua generație de modele ID. După VW ID 3, germanii au fost surprinși în teste cu un model ID4, un SUV 100% electric.

Volkswagen are un SUV care te face să uiți de Dacia Duster

Noul model al germanilor ar putea apărea pe piață chiar în perioada în care Dacia ar putea face pasul spre electrice cu un nou Duster, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Volkswagen a ieșit deja în față cu generația ID3, iar primul model al acesteia a intrat deja în producția de serie. Cât timp „se coace” acesta, însă, germanii nu stau degeaba. Pregătesc următoarea generației a seriei – și anume un model Volkswagen ID 4, care a fost recent surprins în teste.

Fotoreporterii care urmăresc atent industria au remarcat însă modul inedit în care a ales constructorul să-și deghizeze modelul pentru a nu fi recunoscut. Au modificat partea din față pentru ca SUV-ul/crossover-ul să semene mai degrabă cu un model Vauxhall/Opel. Nu le-a ieșit.

Pentru că din poze reiese clar că e vorba de prototipul ID 4, prezentat sub formă de camuflaj la Salonul Auto din Frankfurt în timpul lansării ID3.

Volkswagen ID 4, modelul care te face să uiți de Dusterul electric

Noul SUV/crossover 100% electric de la Volkswagen a fost surprins în teste într-un peisaj de iarnă. Face parte din gama VW ID de electrice care vor fi lansate atât în Statele Unite, cât și în Europa.

Noul model surprins în teste e mai mare decât ID 3 și are o alură mai sport, similară unui SUV. Deși, spun specialiștii, poate fi catalogat fără rezerve drept un crossover.

Momentul ales pentru lansarea noului model de la Volkswagen nu e întâmplător. Anul viitor, am putea vedea mai multe lansări din zona SUV-urilor electrice. Și germanii nu vor să piardă acest tren. 

Se vorbește despre faptul că inclusiv Dacia ar putea anunța, pentru anul viitor, un Duster electric. Sau cel puțin un model hibrid.

Dar Volkswagen nu vrea să se bată cu constructorul auto din România pe această zonă. Evident că țintește mai sus. Spre exemplu, un rival direct al Volkswagen ID 4 va fi Kia e-Niro, care a fost anunțat deja că va intra în producția de serie anul viitor.

Iar Volkswagen caută, prin generația ID, să domine toate feliile. ID 4 va fi fabricat în Europa, Statele Unite și China, pentru a mulțumi pe deplin fiecare piață. Șefii VW spuneau recent că, încă de anul viitor, constructorul vrea să vândă 100.000 de modele electrice anual.

Și e doar începutul. Până în 2025, obiectivul principal vizează vânzare a un milion de modele anual. Iar Volkswagen pune bani mulți la bătaie pentru a-și îndeplini aceste obiective.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării