main logo
926

Volkswagen anunță când vor costa mașinile electrice la fel ca cele tradiționale

Mașinile electrice vor avea în curând prețuri similare cu cele tradiționale, iar astfel vom atinge “punctul culminant” în evoluția vehiculelor cu emisii zero.

Când vor costa mașinile electrice la fel ca cele tradiționale

Oficialii VW susțin că acest moment este mai aproape decât pare și că mașina electrică este cea mai bună alegere, “dacă depășești teama de ceva nou”, transmite Știri.md cu referire la Automarket.ro.

La sfârșitul anului trecut, grupul VW a anunțat că are capacitatea și materia primă necesare pentru a produce 50 de milioane de mașini electrice, potrivit declarațiilor CEO-ului Herbert Diess.

Nemții estimează că planul lor ambițios va constitui o bornă importantă în evoluția acestui segment de piață.

“Credem cu tărie că punctul culminant este aproape, iar acest punct culminant este o paritate a prețurilor (electric vs. tradițional) care va îndrepta atenția clienților noi către mașinile electrice. Dacă depășești teama de ceva nou, mașina electrică este cea mai bună alegere,” a explicat Reinhard Fischer, vicepreședinte al grupului VW și responsabil de brandul VW în America de Nord.

Fischer susține că, dacă pui toate costurile pe hârtie, o mașină electrică este cu 50% mai ușor de întreținut decât una cu combustie internă.

Grupul german, cu toate brandurile sale, vrea să lanseze 70 de modele 100% electrice până în 2028, estimând vânzări totale de 22 de milioane de unități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării