main logo
699

Unul dintre primele exemplare Dodge Viper, făcut praf chiar de producător

Compania Chrysler insistă asupra distrugerii tuturor exemplarelor de pre-producție ale sportcarului legendar Dodge Viper.

Unul din primele exemplare Dodge Viper, făcut praf chiar de producător

La începutul anilor ’90, mai multe exemplate ale modelului au fost transferate la universitățile din SUA absolut gratuit, dar cu condiția că, după expirarea duratei de exploatare, acestea să fie returnate companiei pentru a fi distruse, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.md.

În total, instituțiile de învățământ din SUA au primit în gestionare 93 de unități ale sportcarului, dintre care nici unul nu avea permisiunea de a fi condus pe drumurile publice. Modelele nu aveau instalate limitatorul de viteză sau vreun sistem de control al emisiilor nocive.

În ciuda interdicțiilor, două Viper-uri au fost scoase pe șosea, iar călătoriile s-au încheiat cu accidente grave! Pentru a evita astfel de incidente în viitor, conducerea mărcii a decis să distrugă mașinile rămase.

Una dintre mașini a reușit totuși să scape de execuțiile în masă, al patrulea prototip construit de Dodge fiind ascuns de studenții unui colegiu. 

Viper-ul a reușit să fie chiar scos la licitație, unde trebuia să se vândă cu o sumă evaluată la 250.000 de dolari, dar din păcate vehiculul de performanță nu a reușit să ajungă în mâinile colecționarilor.

Reprezentanții producătorului au aflat despre exemplarul scos la vânzare și l-au confiscat, după care, conform contractului l-au distrus.

Procesul de distrugere al acestui Dodge Viper unic, au fost publicat pe Youtube. 

Vă atenționăm că imaginile vă pot afecta emoțional!


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării