main logo
1067

Un rus și-a construit de la zero propria mașină electrică

Un tânăr de 23 de ani din Rusia și-a construit propria mașină electrică. Deși nu va câștiga prea curând un concurs de design sau frumusețe, vehiculul este funcțional.

Un rus și-a construit de la zero propria mașină electrică

Nikita Poddubnov, din St. Petersburg, este un inginer autodidact. Tânărul a construit cadrul vehiculului din aluminiu, iar roțile provin de la scutere produse în China. Geamurile sunt realizate din plexiglas, transmite Știri.md cu referire la go4it.ro.

Cele patru panouri solare cu care este echipată mașina furnizează energie pentru baterii. Autonomia vehiculului este de aproximativ șase ore la viteza de 30 km/h.

Viteza maximă pe care o poate atinge mașina este de 50 km/h.

O mașină electrică controlată din smartphone

„În urmă cu trei ani, când m-am mutat la St. Petersburg, am primit un loc de muncă la o companie care producea încărcătoare pentru mașini electrice, iar angajații conduceau mașini electrice”, a declarat Poddubnov. „Nu plăteau pentru combustibil și eram gelos pe ei”, a continuat el.

Vehiculul „inginerului” rus poate fi controlat din smartphone. Aplicația a fost dezvoltată tot de Nikita și include ceasuri de bord, dar și butoane virtuale pentru lumini.

Tânărul spune că mașina lui este departe de a fi finalizată. Nu are, de exemplu, un scaun comod. El vrea să o pregătească pentru călătorii lungi. Poddubnov vrea să ajungă cu vehiculul la granița cu China, aflată la 3.000 km distanță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării