main logo
3560

Un polonez se chinuie de 17 ani să obțină permisul de conducere

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Piotrków Trybunalski, Polonia, a picat de 192 de ori examenul pentru obținerea permisului auto.

Un polonez se chinuie de 17 ani să obțină permisul de conducere

Acesta se chinuie de 17 ani să obțină dreptul de a șofa și degeaba. Recent, el a avut o nouă tentativă eșuată de a trece proba teoretică, informează televiziunea poloneză TVP, citată de republicworld.com, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Chinul unui polonez în încercarea de a obține permisul de conducere

Sursa citată precizează că bărbatul nu a reușit până acum să treacă proba teoretică, pas esențial pentru a putea da proba practică.

În Polonia, între 50 și 60% dintre cei care dau examinarea teoretică o și trec, iar la testul practic rata de succes e sub 40%. În acești 17 ani, bărbatul n-a apucat nici măcar să pună mâna pe volan.

În același oraș, un alt bărbat a încercat până acum să treacă testul de 40 de ori. Tot fără succes. 

Iar în Opole, un oraș din sudul țării, un alt candidat și-a încercat norocul de 113 ori. 

În Polonia nu există un număr limită de teste pe care candidații le pot da, mai precizează republicworld.com.

Situația bărbatului care a dat testul de 192 de ori a determinat, însă, autoritățile să se întrebe dacă nu cumva ar fi, totuși, util să stabilească o limită.

La începutul acestui an, presa britanică a raportat despre cazul unui bărbat de circa 40 de ani care a reușit să obțină permisul de conducere din a 158-a încercare.

El deține recordul în Regatul Unit. Pe locul doi e o femeie care a încercat de 117 ori să obțină permisul și încă nu a reușit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării