main logo
641

Un oraș american va interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină

Guvernatorul statului New York a semnat un proiect de lege prin care vânzarea mașinilor noi de pasageri, cu motoare cu ardere internă, să fie interzisă în statul american din 2035.

Un oraș american va interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină

În luna august, președintele american Joe Biden a prezentat un plan prin care SUA doresc să reducă emisiile gazelor cu efect de seră pe termen lung, una dintre propuneri fiind ca 50% din toate mașinile vândute după 2030 să fie 100% electrice, proiect ce a primit sprijin din partea marilor producători locali, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

În acest context, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a semnat un proiect de lege ce vizează interzicerea mașinilor noi diesel și pe benzină după anul 2035.

Reprezentații orașului New York spun că, pentru atingerea obiectivelor climatice, 400.000 de proprietari de mașini (din totalul de 2 milioane) ar trebui să treacă la vehicule electrice până în 2030.

Autoritățile promit că vor instala cel puțin 10.000 de puncte de încărcare pentru mașinile cu emisii zero în acest deceniu.

Un proiect similar pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu ardere internă din 2035 a fost semnat în luna septembrie a anului trecut și de guvernatorul Californiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării