7 septembrie, 07:49
661
0
Un bosniac și-a făcut un Cybertruck. Cu ce se deosebește de Tesla
7 septembrie, 07:49
661
0

Nerăbdător să mai aștepte lansarea pe piață a primei camionete electrice Tesla, un bărbat din Bosnia și-a fabricat propria versiune a colosului de metal.

Seamănă foarte bine cu produsul lui Elon Musk, dar are o diferență majoră: merge cu benzină, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Prima dată când am condus prin oraș, a fost foarte interesant. Toată lumea se uita și unii au crezut că este un tanc, pentru că nu știau ce este Cybertruck”, spune Mario Corici, directorul unei companii auto din Bosnia.

Mașina care seamănă cu Cybertruck-ul lui Elon Musk atrage toate privirile pe străzile din Mostar. Colosul de metal care a fost construit în opt luni este totuși un pic mai mic decât camioneta electrică Tesla și nu rulează cu același fel de combustibil.

„Mașina nu este o copie identică. Aceasta merge cu benzină, în timp ce Tesla folosește electricitate. Am încercat să o facem cât mai asemănătoare, dar mașina noastră nu are aceeași dimensiune ca Cybertruck”, spune Corici.

Fabricarea mașinii care să semene cu prima camionetă electrică Tesla i-a pus serios la încercare pe constructori.

„Să faci fiecare piesă în parte a acestei mașini a fost o mare provocare. Cele mai mari probleme le-am întâmpinat la fabricarea ușilor”, spune Mila Marici, inginer.

Acum, cea mai mare problemă a bosniacului este să-și înmatriculeze autovehiculul.

Cybertruck, prima camionetă Tesla, inspirată de mașinile zburătoare din filmele Blade Runner și Back to the Future, va fi lansat pe piață anul viitor. Autovehiculul futurist va avea un preţ de pornire de aproape 40.000 de dolari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter