main logo
813

Un BMW Alpina 12 extrem de rar va fi scos la licitație la un preț acceptabil

Un BMW Alpina 12 va fi scos la licitație în perioada următoare, fiind unul dintre modelele rarisime cu un motor V12 de șase litri și ampatament mărit.

Un BMW Alpina 12 foarte rar, scos la licitație la un preț acceptabil

Modelul bavarez cu motor de șase litri și 430 de cai putere are la bord până în momentul de față doar 50.000 de kilometri rulați și este una dintre mașinile pe care destul de mulți colecționari și-o doresc, transmite Știri.md cu referire la Cars.ro.

La finalul anilor 90’, Alpina a lansat propria versiune de limuzină BMW Seria 7, fiind vândut cu indicativul B12 6.0 și un motor cu o unitate de 12 cilindri în V și capacitatea de șase litri, visul multor dintre șoferi.

Limuzina bavareză dezvoltă o putere maximă de 430 CP și are un propulsor care poate duce mașina până la o viteza maximă de 291 de kilometri pe oră. Mașina nemților a fost una dintre puținele care înainte de 2000 depășea pragul celor 250 de kilometri pe oră.

Alpina B12 cu motor de 6.0 are și alte modificări importante pe care le regăsim la suspensie, dar și alte îmbunătățiri exterioare care includ și jantele din aliaj cu design de tip multispita, destul de rar întâlnit la vremea respectivă.

Mașina este una extrem de dorită de foarte mulți colecționari, deoarece producția a fost limitată la un maxim de 94 de exemplare și doar 23 cu ampatament mărit. Alpina care urmează să fie scoasă la licitație are doar 50.273 de kilometri rulați după 20 de ani de la producție și este cu siguranță pe lista multor împătimiți.

Piesa de colecție a fost cumpărată în decembrie 2000 de un japonez și în 2016 a fost adusă în Belgia, iar la începutul lunii aprilie urmează să fie scoasă la licitație în cadrul The Youngtimer Collection din Essen, Germania, ia prețul estimat este între 25.000 și 30.000 de euro.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării