main logo
831

Un Bentley clasic din anii 60 a fost transformat într-o mașină electrică

O companie din Marea Britanie a transformat un exemplar clasic Bentley S2 Continental din 1961 într-o mașină electrică. Modelul vine echipat cu un propulsor de 405 cai putere, alături de o suspensie reglabilă și frâne pe discuri.

Un Bentley clasic din anii 60 a fost transformat într-o mașină electrică

Britanicii de la Lunaz au transformat un exemplar clasic Bentley S2 Continental din anii ’60 într-o mașină electrică. Exemplarul, construit în 1961, este unul din doar 4 în existență care are caroseria desenată de către James Young, un carosier de renume din acea perioadă, transmite Știri.md, cu referire la automarket.ro.

Coupe-ul de lux a fost oferit de nou cu un motor V8 de 6.2 litri. Vechiul motor a fost înlocuit de un propulsor electric capabil să livreze 405 cai putere și un cuplu de 719 Nm. Cu acest propulsor, exemplarul special atinge 100 de km/h în 6.9 secunde. Lunaz nu a dezvăluit informații despre acumulator și timpii de încărcare.

În schimb, propulsorul electric nu este singurul element modern văzut la această mașină. Exemplarul mai primește o suspensie reglabilă chiar din habitaclu, alături de frâne pe discuri cu 6 pistoane pentru cele din față, respectiv cu 4 pistoane pentru cele din spate.

Mai mult, înainte de a fi convertit într-o mașină electrică, exemplarul clasic a fost complet restaurat și a primit și câteva materiale noi, sustenabile.

De exemplu, covoarele sunt confecționate din fibră de nailon regenerabilă și piele sintetică provenită de la frunze de măslin.

Deocamdată, Lunaz nu a dezvăluit prețul noului Bentley S2 Continental transformat în mașină electrică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării