10 dec, 2019 14:04
800
0
Un bărbat din Ungheni a reușit să aducă la viață o motocicletă sovietică
10 dec, 2019 14:04
800
0

Se pare că au mai rămas în Republica Moldova pasionați de motoare care sunt gata să impresioneze o lume întreagă.

Astăzi vă povestim despre proiectul unui conațional de-al nostru de la Ungheni, care și-a echipat motocicleta sovietică URAL cu un turbocompresor, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

Din păcate, la prima vedere nu observăm motorul modificat, ci tuningul ieftin plin de accesorii chinezești sau piese împrumutate de la alte vehicule. Iar țeava de eșapament cu trei terminații, merită aplauze aparte!

Dar să nu ne axăm mult pe critica tuningului, mai mult vrem să povestim despre motorul îmbunătățit. Pe lângă turbosuflanta instalată, volumul propulsorului a fost mărit de la 649 la 850 de centimetri cubi, iar pistoanele au fost împrumutate de la offroad-er-ul rusesc NIVA. Din uzină, propulsorul motocicletei Ural M-67-36 dezvoltă doar 36 de cai putere, acum după toate modificările aplicate, acesta este capabil de un total de 65 CP.

Pentru a răci sistemul de propulsie, a fost instalat un cooler de ulei, care se află în zona genunchilor șoferului. Roata din spate este alcătuită dintr-o jantă din aliaj, îmbrăcată cu anvelopă marca Dunplope. 

Aripa spate a fost și ea modificată, pentru a fi posibilă instalarea unui scaun preluat de la un sport bike modern. Astfel, după părerea proprietarului, motocicleta primește un caracter mai sport.

Totodată proprietarul motocicletei a mai instalat un bord de la un VAZ, lumini anticeață în partea dreaptă a volanului și pe aripa de lângă scaunul pasagerului și un demaror electric. Este de apreciat că toate lucrările au fost efectuate manual dă către bărbat, în propriul garaj.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter