main logo
550

UE vrea să amendeze Daimler, BMW şi VW cu câte 1 miliard de euro

Autorităţile europene antitrust intenţionează să amendeze producătorii de automobile Daimler, BMW şi Volkswagen cu până la 1 miliard de euro fiecare, pentru o înţelegere privind reducerea eficacităţii sistemelor de filtrare a gazelor de eşapament.

UE vrea să amendeze Daimler, BMW şi VW cu câte 1 miliard de euroAutorităţile UE vor să amendeze producătorii germani de automobile

Constructorii germani s-au înţeles să reducă dimensiunile unor componente care ajută la micşorarea emisiilor şi au convenit să nu includă unele filtre pe vehiculele pe benzină, care erau menite să reducă particulele fine, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

BMW a refuzat să comenteze. Daimler a comunicat că va coopera cu autorităţile europene şi că a solicitat statutul de martor colaborator în procedură. Şi Volkswagen a precizat că va coopera cu autorităţile.

Astfel de înţelegeri între constructorii auto germani nu sunt neobişnuite, iar companiile găsite vinovate de încălcarea normelor UE riscă amenzi ce pot ajunge la 10% din veniturile lor globale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării