main logo
746

Toyota rămâne cel mai valoros brand auto din lume în 2020

Toyota este cel mai valoros brand auto din lume, cu o valoare de peste 51 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu Interbrand.

Toyota rămâne cel mai valoros brand auto din lume în 2020

Mercedes-Benz și BMW completează podiumul, în timp ce Tesla pătrunde direct pe locul 6, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Interbrand a publicat în această lună topul celor mai de valoare branduri pentru anul 2020.

Deloc surprinzător, clasamentul pentru industria auto este dominat în continuare de Toyota, cu o valoare de piață de 51.6 miliarde de dolari, în timp ce podiumul este completat de Mercedes-Benz și BMW cu 46.3 și, respectiv, 39.8 miliarde de dolari.

Un alt producător japonez în top este Honda, care ocupă poziția a patra în top cu o valoare de piață de 21.7 miliarde de dolari.

Totuși, perioada dificilă prin care trece industria auto se reflectă și în acest clasament, întrucât valorile celor patru producători sunt în scădere.

Prima creștere este remarcată abia pe locul 5, ocupat de Hyundai cu o valoare de circa 14.3 miliarde de dolari, în creștere cu 1%.

Tesla reprezintă o noutate absolută în top 100 mărci, astfel că debutează și în clasamentul dedicat mărcilor auto.

Constructorul american este pe locul 6 cu o valoare de piață de 12.8 miliarde de dolari și a reușit astfel să depășească nume consacrate din industria auto precum Ford (locul 7 cu 12.5 miliarde de dolari) și alte trei branduri deținute de Grupul Volkswagen: Audi, Volkswagen și Porsche.

În afara top 10, în topul brandurilor auto apar alte 5 mărci, și anume Nissan, Ferrari, Kia, Land Rover și Mini.

Cu excepția Hyundai și a intrării Tesla, valorile de piață ale celorlalte mărci auto au înregistrat scăderi comparativ cu anul precedent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării