main logo
3351

Topul mărcilor de mașini implicate în accidentele grave din R. Moldova

În primele șase luni ale anului 2021, în R.Moldova au fost înregistrate 1.027 accidente rutiere care s-a soldat cu decesul a 93 de persoane, iar altele 1.171 au fost rănite.

Topul mărcilor de mașini implicate în accidentele grave din R. MoldovaColaj: știri.md

Cele mai multe accidente au fost cu implicarea automobilelor de marca Toyota, iar în cazul accidentelor soldate cu deces au fost cu implicarea automobilelor de marca Volkswagen, BMW și Mercedes, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

În urma analizei datelor statistice obținute de reporterii Deschide.MD de la Inspectoratul Național de Securtiate Publică, s-a stabilit că din totalul accidentelor produse în prima jumătate a anului 2021, cele mai multe au avut loc cu implicarea automobilelor de marca Toyota, pe locul doi fiind automobilele de marca Volkswagen, acestea fiind urmate de automobilele de marca Mercedes, Dacia, Opel și BMW.

  1. Toyota - 174 accidente
  2. Volkswagen -156 accidente
  3. Mercedes -143 accidente
  4. Dacia - 114 accidente
  5. Opel - 80 accidente
  6. BMW - 74 accidente

Conform acelorași date statistice, dacă am face un top al mărcilor de automobile implicate în accidentele soldate cu deces, situația ar arăta cam în felul următor: pe locul I ar fi automobilele de marca Volkswagen, fiind urmate de automobilele de marca BMW și Mercedes, iar pe locul III și IV se poziționează automobilele de marca Dacia, Toyota și Opel.

  1. Volkswagen - 20 decedați
  2. BMW & Mercedes - câte 13 decedați
  3. Dacia -10 decedați
  4. Toyota&Opel - câte 7 decedați

Tot automobilele de marca Volkswagen sunt pe primul loc și în cazul accidentelor soldate cu răniți, fiind urmate de automobilele de marca Toyota, Mercedes, Dacia, Opel și BMW

  1. Volkswagen - 219 răniți
  2. Toyota - 213 răniți
  3. Mercedes - 189 răniți
  4. Dacia - 156 răniți
  5. Opel - 118 răniți
  6. BMW - 111 răniți

Conform statisticei INSP, comparând datele generalizate, cu perioada analogică a anului precedent, se atestă o creștere a numărului accidentelor înregistrate și a persoanelor traumatizate, iar la capitolul decese se menține un nivel scăzut.

Astfel, cu referire la „cauza producerii accidentelor rutiere”, principala cauză rămâne a fi „Viteza neadecvată vizibilității, condițiilor, situației rutiere” și constituie 40,51% din numărul total al accidentelor supuse evidenței pentru perioada vizată, care a dus la decesul a 52 persoane și traumatizarea altor 493.

Analiza datelor înregistrate, cu privire la cauzele producerii accidentelor rutiere, ne reflectă o creștere cu 106,7% la accidentele rutiere ca urmare a „Nerespectarea distanței dintre vehicule”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării