297
0
Toate mașinile non-Euro, Euro 1 și 2, interzise în centrul Bucureștiului
297
0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat noile reguli ale Proiectului Oxigen care încearcă să limiteze poluarea în București.

Vinieta se va plăti în funcţie de normele de poluare ale autoturismelor şi nu în funcţie de locul în care sunt înmatriculate, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Proiectul inițial a starnit multă nemulțumire și a fost considerat discriminatoriu, pentru că locuitorii din Ilfov și București nu plăteau taxa, indiferent cât poluau.

De anul viitor, în centrul Bucureștiului vor fi interzise autoturismele non Euro, Euro 1 și Euro 2. Contra unei taxe, acestea vor avea acces doar în restul orașului. Primăria Capitalei a modificat măsura inițială, care îi excepta de la taxă pe cei din București și din județul Ilfov.

Edilul șef, Gabriela Firea, a anunțat această decizie prin care încearcă limitarea poluării într-un mediu relaxat, pe o bancă, în parc.

Situația privind accesul și taxarea mașinilor euro 3 este încă incertă, spune primarul.

Bucureștenii care locuiesc în zona centrală și dețin autoturisme cu grad ridicat de poluare, non euro, 1 sau 2 vor fi cei mai afectați. Aceștia nu vor mai avea acces cu ele în perimetrul vizat de primărie.

Un perimetru denumit OXIGEN C  va fi delimitat în jurul Piețelor Unirii, Universității, Romană, Victoriei și Constituției. În varianta reformulată, taxarea mașinilor care poluează nu mai este considerată discriminatorie.

Bucureștenii susțin măsura primăriei, dar unii dintre specialiști vor mai multe explicații privind impactul asupra mediului.

Din cele peste 1 milion și jumătate de autoturisme înmatriculate în București și Ilfov, 600.000 sunt intens poluatoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter