main logo
473

Test cu noul Mercedes-Benz Clasa A, mai inteligent și mai extravagant

Mercedes-Benz a lansat de curând noua Clasa A, care a devenit mai inteligentă și mai extravagantă, fiind încă cu un pas spre viitor, spre mașinile conectate.

Test cu noul Mercedes-Benz Clasa A, mai inteligent și mai extravagant

Printr-o aplicatie denumita "Mercedes me", care poate fi instalata gratuit pe smartphone, masina comunica cu posesorul si il "bate la cap" din 10 in 10 minute daca a uitat usile descuiate, spre exemplu, transmite Știri.md cu referire la wall-street.ro.

Cam asta am patit si noi in timpul testului, intrucat pe acelasi user erau inregistrate mai multe masini, iar unii dintre noi opream pentru poze si nu mai inchideam masinile.

Cum era de asteptat, si modelul Clasa A a primit un ecran cu doua tablete care iti ofera o varietate de ... "ce vrei tu", adica informatii. 

Poti schimba lumina ambientala in una dintre cele 10-12 nuante, nu le-am numarat, sau poti schimba design-ul ceasurilor de bord si poti alege ce informatii sa iti afiseze langa acestea.

Arata senzational gurile de ventilatie, cu aspect de turbina spune Mercedes, dar asa cum sunt amplasate bat destul de tare spre tine. 

Eu nu m-am inteles deloc cu ele, le-am tinut mai mult inchise, am preferat sa imi fie putin cald cat conduc, decat sa am frisoane doua zile. 

Daca va place sa fie foarte rece in masina, Clasa A va va satisface.

Nu am ce reprosa la capitolul confort, scaunele sunt bine desenate si nu am simtit ca am stat la volan cateva ore bune. La viteze mai mari si in momentele in care am trecut in modul Sport, mi-as fi dorit sa fie mai placuta atmosfera in habitaclu.

Antifonarea nu este de nota 10, iar esapamentul si motorul nu suna senzational.

Centurile de siguranta fata sunt fixe din pacate, dar daca mai ridici sau cobori scaunul ajungi la un compromis.

In anumite momente, cat am stat pe locul din dreapta fata, as fi vrut sa tin mana pe manerul din plafon, doar ca modelul nu are asa ceva pentru pasagerii din fata. 

Manerul usii este destul de in fata pozitionat si nu l-am folosit decat pentru a inchide usa. 

Pentru pasagerii spate, exista cele doua manere in plafon.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării