main logo
500

Tesla vrea să înceapă producția în Germania până la sfârșitul anului

Tesla estimează că va începe producția din Germania până la sfârșitul lui 2021, potrivit unui mesaj transmis de CEO-ul Elon Musk către investitori.

Tesla vrea să înceapă producția în Germania până la sfârșitul anului

În ciuda numeroaselor probleme privind ridicarea primei sale uzine pe Bătrânul Continent, șeful Tesla se arată optimist că Tesla va reuși în cele din urmă să înceapă producția europeană în 2021, undeva spre sfârșitul anului, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Birocrația și celelalte “obstacole” puse de activiștii de mediu au întârziat producția care era programată să înceapă în luna iulie. 

Pe lângă uzina germană, Tesla lucrează în prezent și la construirea unei noi fabrici americane, în statul Texas, pentru ca producția să facă față cererii de mașini electrice. 

Tesla a atins o producție de 206.421 de vehicule în intervalul aprilie-iunie, în timp ce a reușit să livreze 201.250 de unități, un nou record după cel stabilit în primul trimestru. 

Model 3 și Model Y au fost cele mai căutate de către clienți, cu un total combinat de 199.360 de exemplare, în timp ce doar 1.890 de unități au fost înregistrate împreună de Model S și Model X.

Tesla a livrat anul trecut 499.550 de mașini către clienți, în creștere cu 36% față de 2019 și cu doar câteva sute de exemplare sub obiectivul de jumătate de milion de unități anunțat la începutul lui 2020.   

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării