main logo
545

Tesla, sfătuită să recheme 158.000 de mașini în service

NHTSA a sfătuit Tesla, printr-o scrisoare oficială, să recheme în service circa 158.000 de mașini din cauza unei probleme apărute la display-ul sistemului de infotainment.

Tesla, sfătuită să recheme 158.000 de mașini în service

Display-ul de 17 inch, poziționat vertical, al sistemului de infotainment este ca o semnatură pentru Tesla, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

A debutat odată cu Model S și mai apoi a fost preluat de toate modelele din portofoliul companiei fondate de Elon Musk.

Acum, tocmai din cauza acestui ecran, Tesla este sfătuită de NHTSA (National Highway Transport Safety Administration) să recheme în service circa 158.000 de mașini.

Din scrisoarea oficială reiese că ar fi afectate unitățile Model S, fabricate între 2012 si 2018, și Model X asamblate în perioada 2016-2018.

Sistemul de infotainment instalat pe aceste mașini are un procesor Nvidia Tegra 3 și o memorie integrată de 8GB. 

Potrivit NHTSA, o parte din capacitatea memoriei este folosită la fiecare pornire a mașinii si cedează atunci când se atinge capacitatea maximă de stocare.

Acest lucru duce la oprirea sistemului de infotainment și, implicit, la dezactivarea mai multor sisteme cruciale pentru siguranța pasagerilor.

Printre ele, camera de marșarier sau sistemul de climatizare (nu se mai dezgheață/dezaburește parbrizul).

Totodată, și funcția Autopilot ar avea de suferit de pe urma acestei probleme.

O tehnologie pe care se bazează foarte mulți proprietari de Tesla și care, dacă nu funcționează cum trebuie, poate conduce la accidente grave.

Compania fondată de Elon Musk a oferit câteva update-uri over-the-air pentru a rezolva unele dintre aceste defecțiuni, însă autoritățile americane cred că este nevoie de o rechemare în service pentru a le înlătura cât mai eficient.

Momentan, măsura propusă de NHTSA este doar o recomandare.Î

n cazul unui refuz, Tesla ar putea fi chemată să dea explicații, iar lucrurile ar putea escalada.

Constructorul american de automobile nu a oferit până acum un punct de vedere și are timp până la finalul lunii ianuarie să răspundă cererii guvernului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării