main logo
733

Tesla recheamă 158.000 de maşini: Computerul de bord ar avea probleme

Agenţia SUA pentru Siguranţa Autostrăzilor, NHTSA, solicită companiei Tesla să cheme în service 158.000 de maşini din America pentru o problemă de siguranţă legată de epuizarea memoriei computerului de bord.

Tesla recheamă 158.000 de maşini: Computerul de bord ar avea probleme

Maşinile afectate sunt cele sedan Model S fabricate între 2012 şi 2018 şi SUV-urile Model X produse din 2016 până în 2018, potrivit unei scrisori adresate producătorului de vehicule electrice lansată miercuri, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Autoritatea de reglementare spune că ancheta sa „a concluzionat că există un defect legat de siguranţa vehiculelor la modelele examinate,” notează Le Figaro

Memoria computerelor de bord, în special a sistemului de informare (MCU), are un ciclu de viaţă limitat, ceea ce înseamnă că este posibil ca acest sistem să nu mai funcţioneze corect după un anumit număr de programe. Această problemă poate provoca, de asemenea, ştergerea ciclurilor de memorie. 

„În timpul unei defecţiuni MCU, ecranul se înnegreşte, iar camera de vizualizare din spate, de asemenea, o cameră de rezervă, nu mai este disponibilă pentru şofer. Dacă imaginea nu mai este disponibilă, riscul unui accident creşte, ceea ce poate duce la răniri sau chiar la decese” explică autoritatea de reglementare. 

Această problemă poate afecta, de asemenea, pilotul automat montat pe maşinile Tesla, avertizează autoritatea de reglementare.

Tesla nu este obligată să respecte cererea agenţiei federale, dar trebuie, în acest caz, să ofere o explicaţie NHTSA, care va face apoi o notificare. Grupul condus de miliardarul Elon Musk are termen până la 27 ianuarie să răspundă. 158.000 de maşini, de exemplu, reprezintă aproape 32% din toate maşinile livrate de producător în 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării