main logo
533

Tesla: Producție de două milioane de mașini până la sfârșitul lui 2022

După ce a încheiat prima jumătate a anului pe locul 3, în topul vânzărilor de mașini electrice în Europa, Tesla intenționează să recupereze terenul pierdut și să atingă o producție de 2 milioane de mașini până la finalul lui 2022.

Tesla: Producție de două milioane de mașini până la sfârșitul lui 2022Foto: automarket.ro

În primele 6 luni ale anului, Stellantis a vândut mai multe mașini electrice decât Tesla, pe Bătrânul Continent, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Cel mai nou grup din industria auto a comercializat 105.413 unități, în timp ce Tesla, afectată de lockdown-urile din China, s-a clasat pe locul 3 cu 78.277 de exemplare.

Gigantul american vrea să recupereze terenul pierdut. În cadrul ședinței anuale a investitorilor, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a susținut că "Dacă totul merge conform planului, vom ieși din 2022 cu o producție anuală de 2 milioane de mașini."

Ca o comparație, Grupul Volkswagen are o țintă de 1.5 milioane de mașini electrice produse anual, în 2025, iar General Motors de 1 milion de mașini cu zero emisii.

În aceeași ordine de idei, Robyn Denholm, președintele Consiliului de Administrație Tesla, are un obiectiv și mai îndrăzneț. Până în 2030, Tesla să atingă o producție de 20 de milioane de mașini pe an.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării