main logo
974

Tesla Model S Plaid a devenit cea mai rapidă mașină electrică de serie

Potrivit unei postări pe Twitter, făcută de Elon Musk, un exemplar Tesla Model S Plaid ar fi devenit cea mai rapidă mașină electrică de serie de pe Nurburgring.

Tesla Model S Plaid a devenit cea mai rapidă mașină electrică de serieFoto: automarket.ro

Constructorul american de automobile nu a publicat un clip video oficial cu recordul, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Cu 1020 de cai putere, 2.1 secunde până la 100 km/h și o viteză maximă de 322 km/h, Tesla Model S Plaid este, fără îndoială, unul dintre cele mai rapide și puternice sedanuri electrice de pe piață. 

Unde mai pui că producătorul declară o autonomie estimată de până la 637 de kilometri.

Acum, sedanul american se mai poate lăuda cu ceva. Potrivit unei postări pe Twitter, făcută de Elon Musk, Model S Plaid tocmai a doborât recordul pentru mașinile electrice de serie de pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

Imaginea postată de Musk dezvăluie două intervale: 7 minute și 30.909 secunde, iar cel de-al doilea de 7 minute și 35.579 de secunde. 

În lipsa unei confirmări oficiale din partea Tesla, putem doar presupune că primul rezultat este pentru varianta de 20.6 kilometri, iar cel de-al doilea pentru cea normală de 20.8 kilometri.

Oricum ar fi, vechea performanță (pe varianta scurtă) îi aparținea lui Porsche Taycan Turbo. Modelul german a parcurs cei 20.6 kilometri în 7 minute și 42.3 secunde, fiind așadar cu 12 secunde mai încet decât Model S Plaid.

În postarea respectivă, Musk a mai precizat că exemplarul respectiv a fost nemodificat.

Image

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării