main logo
884

Tesla Model 3, sub anchetă: Ar fi mințit la testele de siguranță

Model 3 a obținut cinci stele la testele de siguranță efectuate de autoritatea europeană EuroNCAP, dar siguranța la bordul sedanului este pusă sub semnul întrebării de Administrația Națională a Traficului pe Autostradă din Statele Unite.

Tesla Model 3, sub anchetă: Ar fi mințit la testele de siguranțăFoto: b1.ro

NHTSA i-a înaintat o cerere lui Elon Musk prin care i-a solicitat mai multe informații referitoare la o serie de accidente în care Tesla Model 3 a fost implicată, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.ro.

Constructorul de mașini electrice anunțase pe propriul blog, pe 7 octombrie, că Model 3 a obținut rezultate care arată “cea mai mică probabilitate de vătămare a celor aflați la bord dintre toate mașinile testate vreodată”. 

Autoritatea americană susține că afirmațiile sunt nefondate și a solicitat o investigație din partea Comisiei Federale a Comerțului. Producătorul auto este susceptibil de afirmații incorecte și publicitate înșelătoare.

NHTSA solicită de la Tesla și mai multe informații referitoare la un accident fatal care a avut loc pe 1 martie. Un Model 3, care se deplasa cu funcția Autopilot activată, a intrat în plin într-un camion. 

Familia victimei a dat în judecată compania Tesla săptămâna trecută. Constructorul din Silicon Valley a fost somat să îmbunătățească softul funcției Autopilot, pentru ca acesta să ceară confirmarea atenției celui aflat la volan.

O situație asemănătoare cu privire la promovarea automobilelor companiei a avut loc în 2013, atunci când Tesla a anunțat că limuzina sa Model S a obținut un scor final de 5,4 stele, deși agenția nu notează vehicule cu mai mult de 5 stele.

Autoritatea americană a emis un comunicat prin care arată că testele efectuate nu cataloghează vehiculele testate în modul ales de Tesla pentru a-și promova mașina.  

NHTSA atrage atenția că expresii ca “cea mai sigură” sau termeni ca “perfect” nu descriu un rezultat sau scorul final obținut în cadrul testelor de siguranță și sunt înșelătoare pentru clienți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării