12 aug, 2019 11:11
1 084
0
Tesla Model 3, filmată în flăcări după un accident violent
12 aug, 2019 11:11
1 084
0

Un automobil electric Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce s-a ciocnit cu un camion de tractare parcat pe o autostradă, şoferul afirmând că nu a observat vehiculul, relatează Reuters.

Întrebat într-o filmare publicată pe site-ul REN TV dacă folosea sistemul de conducere automată Autopilot, şoferul Alexei Tretiakov a spus că utiliza sistemul de conducere asistată şi că ţinea mâinile pe volan, transmite Știri.md cu referirela Adevărul.

Tesla susţine că Model 3 este sigur, în timp ce documentele arată că autoritatea pentru siguranţa auto din Statele Unite a emis începând de anul trecut cel puţin cinci citaţii prin care a cerut informaţii legate de coliziunile în care au fost implicate vehiculele companiei.

Tretiakov a spus că circula cu o viteză de circa 100 de kilometri pe oră, în limita legală, când automobilul său s-a ciocnit pe partea stângă cu un vehicul de tractare aflat în staţionare, pe care nu l-a observat.

Imaginile cu incidentul, difuzate de televiziunea de stat Rossiya 24, au arătat automobilul aflat la marginea drumului, cuprins dă flăcări şi un fum gros. Două mici explozii au avut loc la un interval de câteva secunde una de alta, iar după incendiu nu a mai rămas decât caroseria.

Site-ul agenţiei de presă RIA a publicat un video care arată automobilul rulând pe banda din stânga a şoselei de centură a Moscovei, cunoscută sub numele de MKAD, înainte să se lovească de camionul parcat lângă un gard de siguranţă.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei locale 21:00 (18:00 GMT).

Tretiakov, expert în pieţe financiare şi director al companiei de investiţii Arikapital, a spus că şi-a rupt piciorul în accident, iar cei doi copii ai săi au suferit numai julituri. Toţi au reuşit să iasă din vehicul.

Reprezentanţii Tesla nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter