main logo
601

Tesla Model 3 domină vânzările de mașini electrice în martie 2019

La o săptămână după încheierea primului trimestru și publicarea statisticilor de vânzare pentru luna martie pentru principalele piețe europene și SUA, nu mai există nici o îndoială că Model 3 domină toate clasamentele de vânzări ale modelelor electrice.

Tesla Model 3 domină vânzările de mașini electrice în martie 2019

Reușim să înțelegem mai bine cât de puternică este atracția pentru mezinului familiei Tesla din faptul că în Elveția, o piață neutră, fără producători majori locali, dar cu venituri peste media europeană, Model 3 a fost cel mai vândut automobil, transmite Știri.md cu referire la 24auto.ro.

Pur și simplu, clienții au preferat Tesla Model 3 oricărui alt model echipat cu MAI (motor cu ardere internă), realizând 1.094 înmatriculări, urmat de Skoda Ocatavia cu 801 și alte modele în jurul valorii de 500.

Și în Germania, după o lună întreagă de vânzări (în februarie livrările au demarat doar în a doua săptămână), Model 3 s-a instalat pe primul loc cu 2.226 înmatriculări, contribuind la o creștere fără precedent a segmentului electric, cu 74% față de anul 2018.

Sub titlul “Un nou record – mulțumită unui singur model” (Neuer record – Dank eines Models) Automobilwoche (AW) publica o analiză, din care reiese că toți concurenții au bătut pasul pe loc, cifrele de vânzare fără precedent fiind realizate prin livrările de Model 3 clienților înscriși în urmă cu doi ani.

Întrebându-se dacă acest ritm poate fi susținut pentru o perioadă mai lungă, AW scoate în evidență că segmentul electric rămâne minuscul în Germania, reprezentând chiar și în această lună record, doar 1.9% din vânzările de automobile noi.

Despre recorduri asemănătoare în țările scandinave și Spania am mai scris, dar să recapitulăm cifrele venite cu mare repeziciune:

Pentru a păstra proporția piețelor globale și a succesului peste granițe înregistrat de Model 3, trebuie doar să amintim că în SUA s-au vândut mai mult de 10.000 exemplare (estimare EV Sales) în martie, cea de a treia luna cu subvențiile reduse la jumătate, după depășirea în vara anului 2018, a unui total de 200.000 automobile electrice Tesla vândute pe piața americană.

Așteptăm cu interes statisticile din China, care rămâne de departe cea mai mare piață pentru automobile electrice, cu o concurență acerbă, și unde după o împotmolire inițială cu formalitățile vamale în luna februarie, Model 3 a beneficiat de prima lună întreagă de vânzări în martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării