2 iulie, 05:17
725
0
Tesla depășeste Toyota și devine cea mai scumpă companie auto
2 iulie, 05:17
725
0

Producătorul de vehicule electrice de ultimă generație Tesla a devenit miercuri cea mai scumpă companie automobilistică globală de pe piața de valori, depășind Toyota.

Potrivit agenției Bloomberg, valoarea pieței Tesla a depășit 207 miliarde de dolari în New York, depășind cotarea de 201,9 miliarde de dolari a Toyota, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Prin urmare, a durat aproximativ 5 luni pentru a-și dubla capitalizarea de piață, care a ajuns la 100 de miliarde la 22 ianuarie.

Și parcă pentru a marca mai bine ascensiunea meteorică a Tesla, producătorii auto tradiționali americani, General Motors și Fiat Chrysler au lansat miercuri cifrele de vânzări pentru al doilea trimestru: în mod surprinzător, o scădere de peste o treime în Statele Unite, unde cumpărătorii au rămas izolați în casele lor o mare parte a timpului, în încercarea de a stopa pandemia COVID-19.

Compania fondată de Elon Musk, care trebuie să-și publice și cifrele de vânzări săptămâna aceasta, a cunoscut o creștere meteorică, iar grupul intenționează să livreze mai mult de jumătate de milion de mașini în 2020, în ciuda pandemiei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter