main logo
382

Tesla ar putea produce Cybertruck pentru Europa, într-o versiune mai mică

Elon Musk a anunțat că este „foarte probabil” ca Tesla, compania sa de mașini electrice, să producă pentru piața europeană o versiune mai mică a mult așteptatei autoutilitare Cybertruck.

Tesla ar putea produce Cybertruck pentru Europa, într-un model mai mic

Întrebat pe Twitter dacă va exista o versiune mai mică pentru UE, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a răspuns că „este foarte probabil pe drum”, potrivit Futurism, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Un utilizator de Twitter a sugerat că „reducerea lățimii este mai importantă decât reducerea lungimii, cel puțin atunci când vine vorba de orașe”, iar Musk i-a răspuns că afirmația lui este „adevărată”.

Anunțul vine după ce Tesla a decis, în mai, să nu micșoreze cu 3% Cybertruck, după ce Musk s-a consultat cu designerul șef Franz von Holzhausen.

Încă nu se știe cât de mare va fi Cybertruck-ul pentru piața din Europa, dincolo de faptul că nu există informații concrete despre apariția pe șoselele din SUA ale unei astfel de autoutilitare full-electrice.

De ce va încerca Musk să micșoreze Cybertruck pentru Europa

Ceea ce este clar este că piața americană a vânzărilor de camioane este mică în Europa. Fără o piață majoră, Tesla va încerca să reducă dimensiunile Cybertruck pentru piața UE.

Până acum, peste 200.000 de persoane s-au înscris pentru a-și rezerva un Cybertruck, potrivit lui Musk, un număr care se poate modifica dar care arată un interes pentru un astfel de vehicul în SUA.

La evenimentul de lansare  a Cybertruck, desfășurat în noiembrie 2019 în Los Angeles, directorul executiv al Tesla a declarat că autoutilitara, care arată ca un veritabil vehicul blindat, va avea un preţ de pornire de 39.900 de dolari şi o autonomie maximă de 400 de kilometri.

Varianta mai scumpă, de 69.900 de dolari, va avea o autonomie de peste 800 de kilometri. Musk a mai anunțat atunci că producţia de linie era preconizată să înceapă la sfârşitul anului 2021.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării