main logo
1051

Tesla, acuzată de poluare masivă: Cum va plăti compania lui Elon Musk

Un grup ecologist german tocmai a depus „acuzații penale” împotriva Tesla, acuzând compania lui Elon Musk de „suspectare a poluării apei și o posibilă crimă împotriva mediului” la Gigafactory din Berlin.

Tesla, acuzată de poluare masivă: Cum va plăti compania lui Elon Musk

Este cea mai recentă intrare dintr-o lungă saga a producătorului de vehicule electrice care se lovesc cap în cap cu ecologiștii, care s-au opus construcției uriașei fabrici de mașini a companiei, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Ca referință, în 2020, locuitorii locali au ridicat peste patru sute de obiecții la construcție, deoarece criticii au acuzat compania și de defrișări inutile și de „furtul apei noastre”.

Tesla, acuzată grav de ecologiști

Acum, Asociația pentru Natură și Peisaj din Brandenburg a depus trei plângeri penale. Riscul, susțin ei, este că pătrunderea pânzei freatice ar putea contamina apele subterane (și, prin urmare, apa potabilă) din zonă. De asemenea, grupul l-a acuzat pe producătorul auto că a pornit o stație de navetă de lucru, înainte de a primi autorizațiile de construcție necesare.

Dar, având în vedere relația puternică a Tesla cu politicienii locali din zonă, așa cum subliniază Electrek, nu este clar dacă aceste acuzații vor duce la penalizarea gigantului auto.

Sascha Gehm, administratorul districtual adjunct al regiunii, a numit acuzațiile „banale”, potrivit publicației germane de știri Moz.de, argumentând că nicio altă companie nu este la fel de reglementată ca Tesla, adăugând că „nu a existat niciodată o amenințare la apele subterane în tot acest timp”.

Între timp, fabrica companiei din Berlin s-a străduit să-și ridice cifrele de producție, fiind cu mult sub obiectivele sale, potrivit unui raport recent Wired.

Rămâne de văzut dacă acuzațiile grupului de mediu se vor adăuga la durerile de cap existente ale companiei și vor duce la penalizări reale.

De asemenea, Tesla a anunțat recent că recheamă 3.470 de vehicule Model Y în SUA, din cauza îngrijorării că șuruburile din cadrul spătarului scaunelor din al doilea rând ar putea să nu fie strânse în siguranță.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării