main logo
554

Tesla a stabilit un nou record: Numărul de mașini produse și livrate

Tesla pare să fi trecut peste problemele de producție pe care le-a suferit anul trecut din cauza pandemiei de COVID, astfel că celebra companie se poate lăuda cu un nou record.

Tesla a stabilit un nou record: Numărul de mașini produse și livrateFoto: Playtech.ro

Luni, compania a anunțat o serie de rezultate remarcabile, în ceea ce privește câștigurile sale din cel de-al doilea trimestru. Nu numai că Tesla a construit și livrat 200.000 de vehicule în cursul trimestrului, o creștere de 151 de procente față de anul trecut, dar a câștigat, de asemenea, 1,1 miliarde de dolari venit net în aceeași perioadă, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

În general, veniturile au crescut cu 98% față de această perioadă anul trecut, datorită în mare parte livrărilor crescute ale Tesla, deși compania a suferit o „depreciere legată de Bitcoin” de 23 de milioane de dolari în ultimul trimestru. 

În plus, Tesla a lansat o capacitate solară în valoare de 85 MW în Q2, o creștere de 215% față de 25 MW de anul trecut, precum și faptul că a adăugat aproape 1.000 de stații de supraalimentare la rețeaua sa în continuă expansiune.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit, de asemenea, mai multe detalii despre planul companiei de a-și deschide rețeaua Supercharger către alte mărci EV la sfârșitul acestui an.

„În prezent, ne gândim că este un lucru foarte simplu: descărcați aplicația Tesla, mergeți la un supraîncărcător și indicați doar în ce stand vă aflați. 

Acest lucru ar trebui să funcționeze practic cu aproape orice mașină de producător. Proprietarii care nu sunt Tesla ar putea vedea câteva constrângeri în utilizarea rețelei Supercharger”, a explicat el, în cazul în care rata de încărcare este foarte lentă, acești șoferi fiind taxați mai mult.

Tesla a înregistrat un nou record în ceea ce privește vânzările

El a observat, totuși, că lipsa globală continuă de microcipuri rămâne o forță de formare a producției de vehicule.

„În ceea ce privește lanțul de aprovizionare, în timp ce producem mașini la viteză maximă, situația globală a deficitului de cipuri rămâne destul de gravă … se pare că se îmbunătățește, dar este greu de prezis”, a spus Musk, avertizând că problema nu va fi rezolvată probabil înainte de sfârșitul acestui an.

În ceea ce privește tehnologia, utilizarea radarului de către Tesla ca parte a sistemului de conducere completă a vehiculului se va încheia în curând.

„După vânzarea a peste un milion de vehicule echipate cu radar, am colectat suficiente date pentru a începe eliminarea acestora în unele regiuni. Îndepărtarea radarului cu ajutorul unui set de date vast, ne permite să ne concentrăm asupra acestui detaliu și să creștem ritmul de îmbunătățire”, a scris compania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării